Novaković: Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv guvernera Vujčića i Martine Dalić

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Nataša Novaković, gostovala je u N1 studiju uživo.

Novaković je u studiju N1 komentirala rad Povjerenstva u godini na izmaku.

“Može se reći da je ovo bila intrigantna godina, obilježio ju je lex Agrokor i obimnost predmeta i broj dužnosnika vezanih uz taj slučaj. Obilježilo ju je isto tako i donošenje novog Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Što se tiče samog tijela, nemam neki osjećaj da smo dobrodošli, ali osjećam se kao strano tijelo”, rekla je Novaković.

Upitana je pokušava li ministar uprave, Lovro Kuščević, suziti mogućnosti i ovlasti Povjerenstva.

“Stvar je u tome što mi možemo imati samo osjećaj. Mi neku službenu komunikaciju s njim nemamo od lipnja ove godine koja je na izmaku. Povjerenstvo definitivno nije izašlo iz okvira. Što se tiče zakona, nama je nejasno gdje je, je li kod premijera ili na doradi u Ministarstvu uprave. Ako je na doradi, bilo bi dobro da se pozovu članovi Povjerenstva i pitaju treba li doraditi zakon pa da ga doradimo”, rekla je Novaković.

Istaknula je da je realna mogućnost da se smanje ovlasti i okviri djelovanja Povjerenstva. “Mi smo toga svjesni i mi ćemo im odgovoriti na tu ideju”, rekla je Novaković.

Predsjednica Povjerenstva potvrdila je i da je pokrenut postupak protiv guvernera HNB-a Borisa Vujčića zbog susreta s predstavnicima lešinarskog fonda Knighthead u periodu nastajanja Lex Agrokora, ali i protiv Martine Dalić zbog odnosa s tvrtkom Hanza Media koja je objavila njezinu knjigu.

Facebook Komentari