17.3 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo FOTO Brutalna egzekucija u centru Beča, stradali su pripadnici Kavački klana, srbijansko...

FOTO Brutalna egzekucija u centru Beča, stradali su pripadnici Kavački klana, srbijansko crnogorske mafije

U centru Beča oko 13:30 dogodila se pucnjava, u Bäckerstraße muškarac je ispalio više metaka. Stradali su pripadnici Kavački klana, srbijansko crnogorske mafije.

Jedna osoba smrtno stradala, a jedna teško ozlijeđena. Austrijska OE24.TV javlja da je riječ o egzekuciji u jednom prolazu u Bäckerstraße, ubojica je pucao žrtvi u glavu, a druga je osoba teško ranjena, ukupno je ispucao pet, šest metaka.

Kako javljaju lokalni mediji, u tijeku je velika policijska akcija, jedna je osoba uhićena zbog povezanosti s događajem, ne zna se je li u pitanju egzekutor.

Svjedok, strani novinar kaže da su žrtve i osoba koja je bila na poprištu događaja razgovarali slavenskim jezikom, nije siguran je li hrvatski ili bosanski.

” Imam snimku, jedan čovjek je stajao iznad žrtava i razgovarao s preživjelim koji je ležao na podu. Svi ljudi su se razbježali kao štakori s broda koji tone. Čuo sam više od pet, manje od 12 pucnjeva i to su bili pucnjevi iz pištolja. Ne znam je li osoba koja je razgovarala sa žrtvom bila i egzekutor”, rekao je svjedok.

Policijski glasnogovornik potvrdio je smrt jedne osobe i teško ranjavanje još jedne, ali informacije o uhićenju počinitelja nije mogao potvrditi.

Programska direktorica na OE24.tv Sabrina Blagojević objasnila je da je teško razlikovati slavenske jezike, pa je moguće i da je riječ o ruskoj mafiji, npr.

Vladimir Roganović i Stefan Vilotijević, članovi zloglasnog Kavačkog klana, stradali su u petak u centru Beča, prenosi beogradski Blic.

Ubijeni Roganović

Kavački klan u sukobu je sa Škaljarskim klanom i njihova su međusobna ubojstva posljednjih godina izazvala ozbiljne probleme u Crnoj Gori i Srbiji. Naime, riječ je o dvije krijumčarske skupine iz Crne Gore koje su surađivale dok 2016. godine nije došlo do razlaza jer je jedna od skupina drugoj preotela teret kokaina vrijedan 200.000 eura. Nakon toga je počeo rat bez milosti: u njihovim međusobnim obračunima za samo mjesec dana likvidirano je osam ljudi, dok je četvero teško ranjeno. Roganović je jedan od glavnih pripadnika Kavačkog klana iz Kotora. On je s bratićem Duškom bio optužen za ubojstvo Marka Vesnića, vođe Delija, u srpnju 2009. u Herceg Novom.

Najnovije

Još iz rubrike