Predsjednica RH potvrdila ispuštanje balastnih voda, Radeljića, s Pantovčaka i objasnila na temelju čega

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović potvrdila ispuštanje balastnih voda, savjetnika Mate Radeljića s Pantovčaka i objasnila na temelju čega.

” To je moje pravo”, kratko je odgovorila Predsjednica RH na novinarsko pitanje o smjeni Mate Radeljića, te time potvrdila medijske napise.

Na pitanje o dolasku novinarke Mirjane Hrge na Pantovčak nije odgovorila.

Upitana je li povratak vojske u Varaždin, kao i u druge gradove Republike Hrvatske, zapravo povratak vojnoga roka na mala vrata, predsjednica je niječno odgovorila.

“Ovo je bolji prostorni raspored Hrvatske vojske u Hrvatskoj. Kao što sam za decentralizaciju općenito funkcionalnu i fiskalnu, tako mislim da i vojska treba biti dislocirana. Mislim da će to svakako pridonijeti i gospodarskom razvoju i razvoju drugih djelatnosti, a i rješavanju demografskih prilika”, kazala je predsjednica.

“Slažem se da ima puno troškova na kojima se trenutno radi da se to riješi, mislim da je optimalno da vojska koja radi u Varaždinu i živi u Varaždinu. Isto je i za druge gradove. To je dobro i za demografsku sliiku. Na taj način će se riješiti pitanje troškova, ali bez obzira gdje bio smješten vojnik, u njega se treba ulagati, ali to je i ulaganje u nacionalnu sigurnost”, rekla je predsjednica.

Upitana hoće li se angažirati u rješavanje problema Ine, odnosno oko gašenja rafinerije u Sisku, predsjednica je rekla da će se angažirati u skladu sa svojim ustavnim mogućnostima. “Ja, nažalost, ne mogu donijeti nikakvu odluku, ali ću i na hrvatskoj i na mađarskoj strani raditi na tome da se zadrži rafinerija i da se ne gase pogoni, jer je izuzetno bitno da se zadrže radna mjesta”, rekla je u prijenosu na N1.

VIDEO Bujanec se iz petnih žila trudio gošću utopiti u balastnim vodama Pantovčaka, Mati Radeljiću, ali, kolumnistica je s mora…..

Tanker Pantovčak želi ispustiti balastne vode, ali one se ne daju van: Mate Radeljić ne želi otići, slijedi razrješenje

Umjesto balasta Radeljića na Pantovčak bi mogla doći poznata televizijska novinarka

Facebook Komentari