Medved protiv zapovijedi velikog Plenkovića, na strani Penave: Milakovićeve izjave o etničkom čišćenju Srba su protivne Ustavu

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ocijenio je da su stajališta dogradonačelnika Vukovara i predsjednika Demokratskog saveza Srba (DSS) Srđana Milakovića o etničkom čišćenju Srba u vojno-redarstvenoj operaciji “Oluja” 1995. godine protivna Ustavu.

Milaković je te ocjene izrekao na zadnjoj sjednici vukovarskog Gradskog vijeća, nakon čega su iz tamošnjeg Kluba vijećnika HDZ-a najavili pravne radnje kako bi zabranili djelovanje DSS-a i sudjelovanje ekstremnih pojedinaca u obnašanju vlasti.

Medved je rekao da su Milakovićeve izjave apsolutno neprihvatljive i protivne Ustavu, a s inicijativom vukovarskog HDZ-a da se zabrani DSS nije upoznat.

Uoči sjednice Vlade u izjavi novinarima izrazio je zadovoljstvo učinjenim u njegovu resoru nakon što je donesen Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

– Podneseno je gotovo 17.500 zahtjeva, doneseno je 14.000 rješenja i za oko 6000 branitelja pokrenut je postupak utvrđivanja statusa, bolnice su odradile preko 3000 zahtjeva, na Zavod za vještačenje upućeno je gotovo 2000 predmeta, to je ogroman posao koji smo odradili, rekao je dodavši kako se to u najvećoj mjeri odnosi na dobivanje naknada za osobe koje su nezaposlene i bez ikakvih stalnih primanja.

– Uvijek se može bolje, ali zadovoljan sam s onim što smo postigli s mojim timom. Uz potporu Vlade odrađen je velik posao i nastavljamo istim intenzitetom, poručio je,prenosi HRT.

Plenković opet prijeteći ide na Penavu, ali i vukovarski HDZ: Tenzije treba odmah zaustaviti

Vukovarski HDZ stao uz Ivana Penavu i kaže: Tražimo zabranu djelovanja Demokratskog saveza Srba zbog velikosrpskog ekstremizma

Facebook Komentari