Bago u ime novinara čestitao Plenkoviću Božić: Što mi od vas možemo očekivati u godini koja dolazi? Ništa!

Na ovogodišnjem božićnom primanju novinara u Banskim dvorima, premijeru i ministrima u ime sedme sile obratio se reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago.

Nakon obraćanja premijera Bago je premijeru Andreju Plenkoviću i njegovim ministrima čestitao predstojeće blagdane i apelirao da u godini koja dolazi prema novinarima budu otvoreniji.

“Bili smo se dogovorili kratko, ali vi zbilja ne znate ništa kratko. Zamijetili smo da ste poprimili jedan sindrom kašnjenja, ali dobro, možemo i to opravdati. Hvala što ste nam organizirali ovaj domjenak. Lijepo je neke članove Vlade vidjeti u četiri oka s obzirom na to da neke od njih ne vidimo. Bilo bi dobro da u godini koja dolazi zamolite članove svoje Vlade da počnu dolaziti na glavni ulaz, da stanu i daju nam izjavu, a neke da ne glume da razgovaraju na mobitel kako bi nas izbjegli.

Govorili ste o stabilnosti i sigurnosti, a kad ste došli na vlast, rekli ste da želite dedramatizirati Hrvatsku. Hvala vam na gotovo svakodnevnoj drami koju imamo s vama i s vašim koalicijskim partnerima jer zbog toga možemo raditi.

Možda će netko, pa i vi reći da je to loše. Mi ćemo reći da je to dobro jer kako bismo mi uopće mogli funkcionirati da živimo u nekoj zemlji koja je dosadna kao naprimjer Slovenija.

Što mi od vas možemo očekivati u godini koja dolazi? Mislim da dijelim mišljenje svih kolega kad kažem ‘ništa’!

Dolazimo u izbornu godinu i teško je vjerovati da ćete djelovati drugačije nego što bi djelovala svaka stranka na vlasti, a to je da skupi bilo koji glas. Rekli ste da živimo u brzim vremenima u kojima jedna vijest sustiže drugu i tu je problem i nas i vas. Što ste vi otvoreniji, to ćemo mi imati točnije informacije koje će koristiti i javnosti i politikama koje vi ili oporba zastupate.

Još jednom, apeliram na vas i vaše ministre da u godini koja dolazi budete otvoreni. Zatvorena Vlada štetit će i vama i ovoj zemlji, i onda ste vi u problemu, a nismo mi u problemu. Vama i vašim ministrima i najbližim suradnicima, ljudima koji zajedno s nama rade u Banskim dvorima želim svako dobro i kako bi vaš omiljeni ministar rekao: Božić. Sigurnost. Čovjek. Blagdani. Želim vam još jednom svako dobro”, kazao je Bago.

Prije toga premijer Plenković je novinarima čestitao Božić i Novu godinu i kazao kako je uloga medija izrazito važna u vremenu uznapredovale tehnologije.

“To vašu ulogu čini još važnijom. Realno gledajući, dio društvenih zbivanja određuju i mediji. Činjenica da te procese radimo zajedno stavlja na nas veliku odgovornost”, kazao je premijer.

Istaknuo je kako njegova vlada ne popušta histeriji i populističkim pritiscima, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari