Umjesto balasta Radeljića na Pantovčak bi mogla doći poznata televizijska novinarka

Sve se glasnije spominje da će, nakon odlaska Vlade Galića, Predsjedničin savjetnički tim napustiti i Mate Radeljić. Pantovčak je o angažmanu navodno razgovarao s bivšom novinarkom Mirjanom Hrgom.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlučila je zahvaliti se savjetniku za unutarnju politiku Mati Radeljiću, ali on odbija sam podnijeti ostavku i čeka da ga Predsjednica razriješi.

Kako je DNEVNIK.hr već pisao, na taj način Predsjednica uoči utrke za drugi mandat želi poboljšati odnose s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Zbog afere SMS i balasta koji donosi Ured je bio prisiljen napustiti i Vlado Galić koji je svoju ostavku objasnio moralnim i etičkim razlozima.

Osim Galića, s Pantovčaka odlazi i savjetnik za vanjsku politiku Dario Mihelin, i to za veleposlanika u Peking, što je već odavna odlučeno. Prema neslužbenim informacijama s Pantovčaka bi mogao otići i posebni savjetnik Mate Granić, iako je on u dobrim odnosima s premijerom Plenkovićem.

Nakon svih odlazaka, šefica države trebat će popuniti svoj tim, a doznaje se da je obavljen i razgovor s bivšom televizijskom novinarkom Mirjanom Hrgom koja je jedna od kandidatkinja za Radeljićevo mjesto.

“S obzirom na to da navedena odluka nije donesena, isto ne možemo komentirati. Nadalje, a prema dosadašnjoj praksi, o svim odlukama Predsjednice Republike, bilo vezano uz razrješenja ili imenovanja u Uredu predsjednice Republike, bit ćete pravovremeno obaviješteni”, odgovorili su na upit portala DNEVNIK.hr s Pantovčaka.

Tanker Pantovčak želi ispustiti balastne vode, ali one se ne daju van: Mate Radeljić ne želi otići, slijedi razrješenje

Facebook Komentari