Tanker Pantovčak želi ispustiti balastne vode, ali one se ne daju van: Mate Radeljić ne želi otići, slijedi razrješenje

N1 saznaje da se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlučila zahvaliti svom dosadašnjim savjetniku za unutarnju politiku Mati Radeljiću, ali i da Radeljić odbija sam podnijeti ostavku.

Mate Radeljić najdugovječniji je predsjedničin savjetnik i s njom je na Pantovčaku od prvoga dana.

Radeljićevo ime spominjalo se najčešće u kontekstu kritika koje je Predsjednica upućivala na račun rada Vlade, pa bi i njegov odlazak mogao biti motiviran željom Kolinde Grabar Kitarović da popravi odnose s Plenkovićem.

Usred rasprava o odnosima Predsjednice i premijera Plenkovića, kao i o podršci HDZ-a koju će imati ili ne za drugi mandat, razotkrivena je i afera SMS, u kojoj se sve intenzivnije počeo spominjati i njezin savjetnik za nacionalnu sigurnost Vlado Galić.

Prije nekoliko dana objavljeno je da Galić odlazi zbog moralnih i etičkih razloga bez dodatnih pojašnjenja, a mnogi komentatori najavljivali su i da je sljedeća osoba koja že napustiti Pantovčak upravo Mate Radeljić.

Predsjednica će morati popuniti više mjesta u svom timu, a N1 saznaje da je o tom procesu obavljen i razgovor s bivšom novinarkom HTV-a, Nove TV, Al Jazeere Balkans i RTL-a, Mirjanom Hrgom kao s jednom od kandidatkinja.

N1 televizija zatražila je od Ureda predsjednice komentar ovih informacija. Odgovor još uvijek čekaju i objavit će ga čim nam stigne.

Facebook Komentari