Najnovije

Sandra Zeljko, jedna od glavnih akterica afere “dnevnice” radit će u MUP-u

Sandra Zeljko, jedna od glavnih akterica afere “dnevnice”, nakon ukidanja Ureda za razminiranje, gdje sada radi, od početka iduće godine trebala bi postati zaposlenica Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), pa će joj šef ponovno biti ministar Davor Božinović, čije je potpise, sumnja Državno odvjetništvo, lažirala za fiktivne putne naloge.

“U sklopu racionalizacije državne uprave Vlada je donijela odluku o pripajanju niza agencija ministarstvima. I MUP će tako preuzeti poslove niza agencija. Mi po zakonu preuzimamo sve djelatnike koji rade u tim pravnim osobama čije poslove preuzima MUP, sve skupa će u Ministarstvo preći više od 800 ljudi. Tako da ja tu nemam što komentirati. Radi se o zakonu koji se automatski primjenjuje”, rekao je ministar u srijedu nako primopredaje vozila nabavljenih iz sredstava Europske unije.

“Činjenica je da gospođa dugo nije bilo na poslu, a što se tiče MUP-a, mi u svakom slučaju dugotrajnog odsustva tražimo da nadležna komisija odredi radnu sposobnost”, dodao je.

Božinović je, podsjetimo, kada je nova Vlada premijera Andreja Plenkovića stupila na dužnost, postao predstojnik Ureda premijera, a tajnica mu je bila Sandra Zeljko, koja je isti posao obavljala i za vrijeme vlada Jadranke Kosor, Zorana Milanovića te Tihomira Oreškovića, a s bivšim predstojnikom SDP-ova predsjednika Vlade Tomislavom Sauchom osumnjičena je za lažiranje putnih naloga i nezakonito stjecanje gotovo 600.000 kuna.

“Svatko može tražiti ostavku”

Centar za mirovne studije (CMS) podnio je u utorak DORH-u kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja policijskih službenika zbog sumnje na nezakonito postupanje na granici Hrvatske s BiH. Udruge su ujedno tražile i ostavku ministra Božinovića.

“Čujte, svatko može tražiti ostavku, to je legitimno, svatko može podnijeti i kaznenu prijavu. Ono što ja mogu reći, a to se vidijelo i s recentnih snimki – policija radi po zkaonu i štiti hrv granicu. Ja sam ponosan na sve službenike koji u ovom trenutku, u ovoj zim i ovim uvjetima štite Hrvatsku od ilegalnih migracija. Ja im se ovim putem zahvaljujem”, komentirao je Božinović.

Afera SMS

Novinari su od ministra tražili da komentira i recentne događaje oko afere SMS, no on je kazao da “ne može komentirati kriminalistička istraživanja”.

“Svaki moj odgovor u tom kontekstu bila bi spekulacija. Do čega su došli istražitelji mogu znati samo USKOK koji vodi istraživanje i policijski dužnosnici koji na njemu rade”, kazao je.

N1 saznaje da se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlučila zahvaliti svom dosadašnjim savjetniku za unutarnju politiku Mati Radeljiću, ali i da Radeljić odbija sam podnijeti ostavku. ‘Bit ćete pravovremeno obaviješten’, kažu nam u Uredu predsjednice. Je li cijela situacija nezgodna za HDZ?

“Ne mogu komentirati što su razlozi. Koliko ja vidim to povezivanje je samo na razini medijskih komentara, nisam čuo nijednu službenu izjavu na tom tragu”, rekao je Božinović., prenosi N1.

Facebook Komentari