Majka djevojke koju je prebio Daruvarac: Kćeri mi prijete da sprema moj sprovod

Ana Gurlica, majka pretučene 18-godišnje Zadranke koju je brutalno premlatio Darko Kovačević Daruvarac, potvrdila je za N1 da je policija uhitila tri osobe koje su prijetile njenoj obitelji.

Gurlica kaže da njena kćer, ali i cijela obitelj primaju prijetnje preko lažnih profila na društvenim mrežama, ali da je bilo i prijetnji putem telefona. Pohvalila je zadarsku policiju koja je, kaže, odmah reagirala i uhitila tri osobe, od kojih je jedan mladić dva dana proveo u istražnom zatvoru.

“On (Kovačević. op.a.) šeta ulicom, a one su u kućama i strah ih je. Ja sam taj strah prebrodila i ja to ne radim samo za moju Lorenu već za sve žene koje su to doživjele”, kaže Gurlica.

Kaže da je na slučaj upozorila prije nego li je Kovačeviću izrečena presuda te da je jedan od e-mailova uputila i u Ured predsjednice.

“Ja sam 20 dana prije nego će Darko izaći, zamolila sam jer nisam mogla gledati djecu u strahu, i pisala sam svim ministarstvima, svima u ovoj državi pa i predsjednici, da se nešto napravi, nekakva požurnica ali nisam tražila da se radi presing, a kako se ne bi dogodilo ovo što se dogodilo. Ja sam dobila potvrdu da su mail zaprimili, ali mi se nikad nitko nije javio. A sad kad se ovo dogodilo, svi su se javili. Ja im se zahvaljujem”, kaže Gurlica.

Upitana kakve prijetnje dobivaju, kaže da se uglavnom svode da “majci sprema sprovod kao što je ocu”.

“Lorenin otac je umro prije dvije godine”, kaže Gurlica.

Dok neki prijete, drugi se, kaže, javljaju i nude zaštitu obitelji. Neki od njih su članovi boksačkih klubova. Obitelj podršku prime ne samo iz Hrvatske, već iz inozemstva, kaže majka nesretne djevojke.

Članovi Facebook grupe “Protiv pravosuđa koje štiti kriminalce” za danas s početkom u 15 sati najavili su novi prosvjed i skup podrške Loreni. Ana Gurlica je potvrdila da će i ona biti na prosvjedu, ali da njena kći ni ovaj put neće doći jer se boji, piše N1.

Pretučena Zadranka dobila zaštitnika: Raspituju se o meni, ali ja ih se ne bojim. Nije pitanje hoće li biti krvi, već kad će se ona proliti

Facebook Komentari