Lederer, Neovisni za Hrvatsku: Nisam rekla niti jednu negativnu riječ o Bandiću; Naravno, da sam zapljeskala kad se vratio na posao

Šefica zagrebačkog ureda za kulturu i članica stranke Neovisnih za Hrvatsku Ana Lederer gostovala je u N1 studiju uživo.

Podsjetimo, prošli tjedan gradonačelnik Milan Bandićsmijenio je Anu Lederer, Zlatka Hasanbegovića i Brunu Esih s funkcija u upravnim vijećima gradskih kulturnih institucija.

To što je ostala na mjestu pročelnice zagrebačkog Ureda za kulturu nije sporno, kaže Lederer, jer se radi o dvije različite stvari.

“Izabarna sam po natječajnoj proceduri, to su dvije svari. Ja sam zaposlena kao službenik, ne vidim razloga zašto bih dala otkaz, došla sam kao stručnjakinja preko natječaja. Moja je pozicija profesionalana i stručna. To nije funkcija da bih ja davala otkaz, to je jedna druga procedura”, kaže Lederer.

Upitana kako joj je raditi s Bandićem nakon smjene, Lederer ističe da je situacija nije uobičajena, ali da ona nikada nije govorila protiv Bandića.

“Ja nikada nisam govorila protiv Bandića, to možete provjeriti, nisam rekla niti jednu negativnu riječ o gospodinu Bandiću. Od 2005. do 2013. sam bila na čelu zagrebačkog HNK, koji je 49 posto u suvlasništvu Grada Zagreba. Odlično smo surađivali i tada mi je bio šef. Ja kao pročelnica provodim politiku Grada Zagreba… Sve što je drugačije, ja mu to mogu reći”, kaže Lederer.

“Ja sam porofesionalna u sektoru kulture, a drugo je politička funkcija. To je malo neugodna pozicija, ali ja ću se nositi kao profesionalac”, dodaje i ističe da joj je s Bandićem komunikacija dobra iako uvijek ne misle isto.

Što se tiče izglasavanja zagrebačkog proračuna i obrata u odluci trojice zastupnika u Zagrebačkoj skupštini, kaže da je to očekivala i da su u Neovisnima za Hrvatsku znali da im se iza leđa pregovara.

“Bilo je jasno tko će dići ruku i tko će podržati proračun”, kaže Lederer.

Komentirala je i povratak gradonačelnika Bandića na posao, koji je jutros odradio prvi kolegij s gradskim pročelnicima:

“To je njegova osobna odluka i odluka njegovih liječnika, a na njegovom mjestu ja bih još malo ostala prikupiti energije. Ali to je Milan Bandić”.

Na pitanje jesu li se na jutrašnjem sastanku pogledali poprijeko, Lederer odgovara: “Nas je tamo bilo 30-40, ne gleda on poprijeko, on radi brzo, on je motor te gradske uprave i pokretač.”

Kaže da je jutrošnji sastanak izgledao kao svaki drugi, uz iznimku da je Bandić na dolasku dočekan pljeskom.

Potvrdila je i da je sama zapljeskala Bandiću koji se u bolnici liječio više od tjedan dana: “Naravno, da sam zapljeskala.”

Facebook Komentari