HDZ-ov direktor slupao novi službeni auto, pobjegao s mjesta nesreće: Ionako uskoro odlazim

Prošlog tjedna, u noći na petak u prometnoj nesreći gotovo u potpunosti uništeno je službeno vozilo Komunalnog društva Kostrena, kojim je, prema tvrdnjama dvoje suputnika koji su zadobili lakše ozljede, upravljao direktor kostrenskog komunalca Tomislav Matić.

Prema navodima suputnika, Tomislav Matić udaljio se s mjesta nesreće i nije im pružio pomoć.

”Tomislav Matić nije kontaktirao sa mnom, a sve informacije koje imam, dobio sam od osoba koje su bile s njim u automobilu. Činjenica je da se nezgoda dogodila u noći s četvrtka na petak, prema mojim informacijama oko jedan sat ujutro i da su suvozači morali sami ići na Hitnu pomoć. Na sreću, nisu zadobili teže ozljede”, rekao je načelnik Dražen Vranić.

Inače, Matić je predsjednik kostrenskog HDZ-a, stranke koja u kostrenskoj podjeli snaga već godinama teži svojevrsnom neutralnom položaju, ali i pozicijama. U ovom slučaju to je mjesto direktora KD-a Kostrena, na koje je Matić došao u mandatu bivše HNS-ovke Mirele Marunić, kojoj je HDZ bio partner u vlasti.

Matić: ”Zna se da 1. siječnja idem na novo radno mjesto”

Vranić je rekao i da se službena vozila društva ne smiju koristiti izvan radnog vremena. ”Inače, riječ je o novom automobilu koji nema ni godinu dana, a visinu štete odredit će procjenitelji”, dodao je.

Tomislav Matić navodno nije odgovarao ni na pozive svog stranačkog kolege i predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a u Općinskom vijeću Kostrene Sanjina Vrkića, koji je rekao da Matić mora snositi posljedice ako je sve istina.

Ako Skupština KD-a Kostrena ovaj put i donese odluku o smjeni direktora, koja Matiću prijeti još od organizacije Thompsonova koncerta u Kostreni, još uvijek aktualni direktor KD-a Kostrena svojem je poslodavcu već najavio odlazak jer je pronašao novi posao, piše Novi list.

”Ne bih komentirao objave s društvenih mreža jer tamo svatko može pisati što mu padne na pamet. Zna se da 1. siječnja 2019. godine odlazim iz KD-a Kostrena na novo radno mjesto i da sam vlasnika o tome obavijestio prošli tjedan. Nikada nisam bježao od odgovornosti za svoje postupke, materijalne niti pravne, pa tako ni sada. Kada službena tijela donesu svoje zapisnike i pravorijek, onda će mnogo toga biti jasnije”, stoji u Matićevu SMS-u.

Share This Article