Paralelno s prosvjedom nastavnika na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, u subotu oko podne održan je i prosvjed “žutih prsluka Hrvatske”

Paralelno s prosvjedom nastavnika na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, u subotu oko podne održan je i prosvjed “žutih prsluka Hrvatske” na istom mjestu. Nekolicina žutih prsluka okupila se i na riječkom Korzu.

“Žuti prsluci Hrvatske” s Trga bana Jelačića krenuli su u povorci od dvjestotinjak ljudi prema Glavnom kolodvoru, gdje su ih dočekale jake snage policije.

Prosvjednici su od glavnog zagrebačkog trga do Glavnog kolodvora povikivali “HDZ lopovi!”, no nije zabilježen nikakav ozbiljan incident.

Po dolasku na Glavni kolodvor, prosvjednici su se uputili kroz Importane centar prema zgradi Gradske Skupštine te zatim Holjevačkom pored NSB-a pa nakon toga i Slavonskom avenijom pored zgrade HRT-a. Policija ih nakon Glavnog kolodvora više nije pratila, piše dnevnik.hr.

Povorka učitelja i sindikata “Za sigurnu školu” na Trgu bana Jelačića: Tražimo status službenih osoba za sve odgojno obrazovne radnike

Facebook Komentari