Krici i plač djevojke žrtve nakon odluke da nasilnik Kovačević izlazi

Darko Kovačević zvani Daruvarac, optužen za premlaćivanje mlade Zadranke, izlazi iz istražnog zatvora jer se ni jutros u sudnici nisu pojavili njegovi odvjetnici, pa je glavna rasprava odgođena.

Tužiteljstvo je zatražilo mjere opreza – privremeno oduzimanje osobne iskaznice i putovnice, zabranu prilaska žrtvama te zabranu napuštanja prebivališta. To je izazvalo burnu reakciju djevojke, koju je prije pola godine teško ozlijedio, te njezine majke.

Kada je čula da se suđenje opet odgađa te da će Darko Kovačević Daruvarac, čovjek koji je zvjerski premlatio njezinu kćer, tijekom poslijepodneva vjerojatno završiti na slobodi, majka premlaćene djevojke potpuno se slomila i počela vikati, intervenirali su i pravosudni policajci koji su je morali izvesti van kako bi se proces mirno priveo kraju.

Daruvarcu danas ističe zatvorska maksimalna kazna za zadržavanje u istražnom zatvoru. Novo ročište, odnosno nova rasprava bit će 9. siječnja 2019.

Milan Petričić, zastupnik oštećene, novinarima je rekao da je pozivanje žrtve ovakvog događaja na sud četiri, pet, pa i šest puta novo traumatiziranje.

Sutkinja Mitra Meštrović ispričala se žrtvama nasilja što zbog zakonskih okolnosti ne može dovršiti raspravu.

Kovačeviću se sudi na Općinskom sudu u Zadru, piše HRT.

Facebook Komentari