Predsjednica o kritikama na strastveno navijanje: Poslušne žene rijetko stvaraju povijest

‘Ne želim biti jedan od onih državnika ili političara koji su lišeni emocije i svedeni na figure koje protokol posjeda ovdje ili ondje. Uvijek tražim svoje mjesto’

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović večeras se osvrnula na kritike koje dobiva zbog svog navijanja te je istaknula da će jednoga dana, kada prestane obnašati dužnost predsjednice, biti obična građanka te da ima pravo na takvo ponašanje.

“Isto tako, ne želim biti jedan od onih državnika ili političara koji su lišeni emocije i svedeni na figure koje protokol posjeda ovdje ili ondje. Uvijek tražim svoje mjesto. Kad tražim to svoje mjesto, tražim ga za Hrvatsku i duboko vjerujem da protokol ne definira dužnosnike, nego dužnosnici, odnosno državnici, definiraju protokol i tako ću se i nastaviti ponašati, dosljedna sebi, svom karakteru, svojim uvjerenjima, svojim nacionalnim ponosom i vjerom da ne postoje male države i da je svaka država velika onoliko kolikom je učinimo”, komentirala je.

Nadodaje da otud njena silna vjera u Hrvatsku, unatoč mnogim pokazateljima koji ukazuju na pesimizam u društvu.

Usput je spomenula i izreku Marilyn Monroe da poslušne žene rijetko stvaraju povijest.

“U tom smislu nadam se da ćemo sljedeće godine nastaviti svi zajedno raditi i na poboljšanju uloge žena i svih manjinskih zajednica u hrvatskom društvu, da ćemo pokazati respekt i poštovanje jedni prema drugima i da ćemo graditi tu kulturu međusobnog poštovanja i uvažavanja, optimizma, ljubavi prema svojoj domovini”, zaključila je predsjednica, prenosi RTL.

Predsjednica RH o zavrzlami oko izraelskih F-16 C/D Baraka i tome što je razgovarala s Trumpom i Netanyahuom

Facebook Komentari