Živi zid ima nove dokaze: Odabir konzultanata u Agrokoru je klasični hrvatski namješten natječaj

Na temelju kaznene prijave Živog zida ispitane su četiri osobe, informacije iz iskaza Martine Dalić i Ante Ramljaka su vrlo bitni dijelovi slagalice, a iskaz gospodina Alastaira Beveridgea će zatvoriti mnogo pitanja i potvrditi teze o namještanju konzultantskih poslova u Agrokoru.

„Od veljače prošle godine se sistematski radilo na tome da se uđe u Agrokor i da od svih firmi baš Alix Partners budu odabrani kao glavni konzultanti. Radilo se o namještenom natječaju. Ramljak je poslao dopis Beveridgeu gdje mu je objasnio što i kako treba napisati da bi njegova ponuda, od pet koje je Ramljak imao na stolu, prošla“, rekao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić uz poziv medijima da prenesu vijest i institucijama da djeluju.

Glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić predstavio je kronologiju događaja koja je dovela do izbora tvrtke Alix Partners za glavne konzultante u Agrokoru.

1. Ispred AlixPartnersa g. Beveridge je stupio u inicijalni kontakt s gospodinom Markom Delićem iz tvrtke Alter Capital da bi došao do Agrokora.
2. Beveridge dolazi u Zagreb, nalazi se na sastanku sa Briceljom, Delićem, Matićem i Ramljakom.
3. Nakon toga imamo Lex Agrokor i postavljanje Vladinog povjerenika.
4. Ante Ramljak šalje dopis u kojem traži određene specifikacije koje Alix mora navesti u prijavi za posao.
5. Nakon toga Ramljak od pet prijavljenih kompanija za konzultantske poslove odabire Alix Partners.

„Beveridge je na svoju inicijativu došao u Hrvatsku i tražio ljude koji bi ga mogli uvesti u kompaniju Agrokor da bi on izvukao preko pola milijarde kuna“, naglasio je Lukanić, piše na stranici Živog zida.

Facebook Komentari