VIDEO Pucnjava u Strasbourgu na Božićnom sajmu, tri osobe ubijene, 13 ranjenih, terorist nije uhićen

Po privremenim podacima tri su osobe preminule, a najmanje 13 ih je ozlijeđeno, osam teško, nakon što je došlo do pucnjave u Strasbourgu, gradu na istoku Francuske.

Do incidenta je došlo na božićnom sajmu na jednom od glavih trgova u Strasbourgu – Place Kleberu.

Lokalni novinar Bruno Poussard objavio je na svojem Twitter profilu da je desetak metaka ispaljeno u njegovoj ulici koja se nalazi u centru grada. Dodao je da policija građanima ne dopušta da izađu na ulice, prenosi dnevnik.hr.

Lokalni mediji javljaju da je zgradi Europskog parlamenta zbog incidenta u potpunosti onemogućen pristup.

Hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan javlja da su predstavnici Hrvatske “OK i na broju”.

Policija je pregledala nadzorne kamere, izgleda da je riječ o jednom napadaču, zasad nije pronađen, a o motivima se zasad nagađa, pišu lokalni mediji.

Oko 21:30 u Neudorfu je u policijska operacija, u rue d’Epinal, puca se i čuje se vrištanje, javljaju lokalni mediji.

Vojnici specijalne operacije Sentinelle locirali su ga između 20:00 i 20:20 sati, u dva navrata došlo je do razmjene vatre.

Oko 22:30, javljaju lokalni mediji, policija je provalila vrata na zgradi br. 5 u rue d’Epinal. Prije toga su vikali s ulice napadaču da se preda jer je okružen, no, napadač nije pronađen, pretražene su zgrade 3, 5 i 7. Policijska operacija bila je bez uspjeha, potraga za napadačem se nastavlja.

Policija je identificirala napadača, Šerif Čekat, 29-godišnjak iz Hohberga, u okrugu Koenigshoffen u Strasbourgu. On je 2011. osuđen na dvije godine zatvora jer je napao 16-godišnjaka razbijenom bocom u jednom trgovačkom centru, a nalazi se Fiche S popisu na kojemu je 26.000 potencijalnih terorista.

Prije ponoći policija je počela pretragu na području rue Tite Live, Potteries (Dite du Hohberg), i trajala je bezuspješno cijelu srijedu.

Facebook Komentari