VIDEO Dalić za MS: Još nisam svjestan uspjeha u Rusiji i želim da se Vatreni vrate u Split

Ad

Gost Media servisa u Intervjuu tjedna bio je izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, s njim je razgovarao Damir Tabaković.

Tom prilikom izbornik se prisjetio slavnih dana provedenih u Rusiji na Svjetskom prvenstvu s kojeg je sa svojim izabranicima u Hrvatsku donio srebro. Osvrnuo se na neke detalje na samom Mundialu, dočeku, gdje bilo pola milijuna ljudi ali i na Ligu nacija. Hrvatska je bila nositelj na ždrijebu za predstojeći EURO, a “grupa nam je prolazna no i ne tako lagana kao što na prvi pogled izgleda”, rekao je Dalić između ostalog i dodao da u tim kvalifikacijama želi da se reprezentacija vrati u Split i da igra po cijeloj Hrvatskoj…

Neizbježno pitanje na početku bilo je o izdašnoj ponudi jednog kineskog kluba. Hrvatskom izborniku nudi se trogodišnji ugovor i cifra od osam milijuna eura po godini.

“To nije bitno jer je koncentracija na Hrvatsku na ovoga što nam slijedi, a to su kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Ponuda je bilo, ponuda će biti i o tome ne treba puno govoriti”, naglasio je najbolji europski trener i drugi u svijetu.

Pet je mjeseci prošlo od finala SP u Rusiji, a izbornik Dalić još ne vjeruje da je napravljen ovakav uspjeh.

“Još nisam svjestan onoga što smo napravili. a vjerojatno neću biti nikada svjestan tih naših rezultata. Bilo je to veličanstveno ljeto, sjajan rezultat i kad zbrojim sve skupa, u godini koja nam odlazi onda, teško da se ovo može ponoviti”, rekao je Dalić.

Iz Rusije ćemo pamtiti pobjedu nad Messijevom Argentinom, produžetke s Danskom i Rusijom, ali malo tko će se sjetiti prve utakmice s Nigerijom u kojoj je trasirana staza prema finalu s Francuskom.

Poraz u toj utakmici bio bi nam koban jer dolazila nam je Argentina jer vaditi se na njima bila bi to teška situacija. Sve smo podredili Nigeriji, odigrali smo dobru utakmicu pobijedili 2-0 i otvorili smo si vrata sve što je bilo dalje”, prisjetio se Dalić.

Uvijek postoji trenutak koji se dogodi na velikom natjecanju za koji se smatra ključnim za put prema dnu ili prema vrhu. Tog se ‘klika’ prisjetio i Zlatko Dalić.

“Bilo je to kad smo dobili Argentinu 3-0. Teško je bilo očekivati pogotovo jer su s Islandom odigrali 1-1 i protiv nas su ušli s većim imperativom od nas i morali su nas dobiti. Mi smo uživali u toj utakmici i tu smo pokazali snagu i kvalitetu. Sjajno je to odjeknulo bila je velika euforija i to je bio pokazatelj da možemo daleko”, objasnio je izbornik.

Izgubili smo finale i s osvojenim srebrom vratili se u Hrvatskoj gdje u priređen nezaboravan doček na ulicama Zagreba. Slavilo se i slavilo, a vrlo brzo je stigla Liga nacija i otrežnjenje. Poraz od Španjolske bio je najveći u povijesti Vatrenih. Remi na Rujevici s Englezima i pobjeda nad Furijom na Maksimiru. S Engleskom smo izgubili na Wembleyu 2-1, ispali iz prve jakosne skupine Lige nacija ali smo ipak ostali u prvoj jakosnoj skupini u kvalifikacijama za EURO iduće godine. Protivnici su nam Azerbajdžan, Mađarska, Wales i Slovačka.

Mi smo favoriti i tako se moramo postaviti. Drugi smo na svijetu i od toga ne smijemo bježati ali moramo biti jako oprezni. Sada smo veliki ‘target’ svima i to moramo prihvatiti i biti jako ozbiljni”, rekao je Dalić.

Svi gradovi u Hrvatskoj koji imaju stadion mogu aplicirati da budu domaćini za kvalifikacijske utakmice. Javio se i Hajduk…

“Meni je cilj da reprezentacija igra u cijeloj Hrvatskoj, da se Vatreni vrate u Split, da igra u Zagrebu, Rijeci, Osijeku jer gdje god bi igrali stadion bi bio pun bez obzira na kapacitet”, poručio je Dalić

Osvrnuo se Dalić još na najboljeg igrača svijeta Luku Modrića, pobjedi nad Španjolskom u LN, na sjajnu Davis Cup reprezentaciju i na sve naše sportaše koji su ove godine u Hrvatsku donijeli mnoga odličja s velikih natjecanja.

Facebook Komentari