Komadina i Obersnel u SDP-u napokon pronašli zajedničkog “prijatelja”

Tko stoji iza koga u SDP-u teško je popratiti. Jasno je samo da je malo tko zadovoljan trenutnim stanjem. Dvojica riječkih SDP-ovih autoriteta do sada nisu svirala po istim notama, ali čini se da se to mijenja. Riječki gradonačelnik i primorsko goranski župan pronašli su zajedničkog prijatelja kako bi, čini se, jasno naglasili tko je neprijatelj.

Kada je prije dvije godine SDP je tražio novog šefa, a Zlatko Komadina bio je protiv Tonina Picule. Sada mu Tonino – valja.

“On je moj favorit, fetivi je SDP-ovac, dovoljno iskustva, uostalom i sam je rekao kad smo razgovarali da je voljan to prihvatiti”, kaže Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a.

“Mislim da je prije svega pitanje da riješimo ovu situaciju koja je u ovom trenutku u SDP-u”, kaže Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik

A to je dakako – Davor Bernardić. Odavno su to neki govorili, kaže Obersnel, pa su im začepili usta.

“A danas eto naglo probuđeni članovi Predsjedništva i Glavnog odbora, ponavljaju naše riječi. Bez promjene na vrhu SDP-a nema boljitka za SDP”, kaže Obersnel.

“Ja se s Vojkom ne slažem u načinima, jer ima potrebu komentirati što na Twitteru što u javnosti, ali kao odgovorni ljudi bolje da govorimo na tijelima stranke jer ovako zabavljamo hrvatsku javnost”, komentira Komadina.

U “zabavu” su se ukljulčili i drugi i poručili – zašto tražiti Piculu kad imamo Bernardića.

“On je predsjednik SDP-a. I bit će i dalje? Dok konvencija ne odlučiu drugačije”, kaže Erik Fabijanić, predsjendik Glavnog odbora SDP-a.

Fabijanić zvan “Procedura” tako spušta kolegama, tvrdeći da su ankete na strani predsjednika.

“Na kraju krajeva imate još jednu anketu, a to je anketa koju je objavio baš N1, po kojemu promjenom Davora Bernardića situacija neće biti bolja, a to je anketa koja obuhvaća 5000 ljudi, pet puta više od onog što IPSOS i Crodemoskop rade”, kaže Fabijanić.

“Nadrealno” stanje u stranci na kraju je mudro opisao Komadina: “SDP je, što se ono kaže, u dinamičkoj ravnoteži, i u tijeku je već duže vrijeme diferencijacija u stranci, kao što bi se reklo u staroj partiji.”

Partija mu tone, ali on će isplivati. S Piculom ili bez. Picula je ovdje samo uže za Bernardića, piše N1.

Facebook Komentari