VIDEO River preokretom i golčinom Quintera u produžetku postao prvak Južne Amerike

Ad

Pravu dramu ponudila je uzvratna utakmica finala Copa Libertadoresa između River Platea i Boca Juniorsa koja se večeras igrala u Madridu.

Nakon što je prva utakmica završila 2:2, večeras također nakon 90 minuta nije bilo pobjednika (1:1), pa je odluka pala u produžecima gdje je River slavio s 3:1. Takav rasplet teško se mogao predvidjeti nakon prvih 45 minuta jer Boca je golom Benedetta povela u 44. minuti. Međutim, River se vratio u igru u 68. minuti kada je za 1:1 zabio Pratto.

Da se Boki ne piše dobro u produžetku moglo se naslutiti u 92. minuti kada je Wilmar Barrios dobio drugi žuti karton te je morao ranije od ostalih u svlačionicu. U 109. minuti za 2:1 je spektakularno zabio Quintero, da bi konačan rezultat u posljednjim sekundama postavio Martinez i to iz kontre kada nije imao težak zadatak pospremiti loptu u praznu mrežu.

River je tako na kraju stigao do četvrtog naslova u povijesti Copa Libertadoresa, dok je Boca izgubila peti finale. Utakmica je odigrana uz velike mjere osiguranja. Španjolci su angažirali više od 2.500 policajaca, a bile su spremne su i dodatne snage. Angažirano je i više od 1.000 zaštitara i redara. Međutim, prije i za vrijeme utakmice nije bilo izgreda, piše Večernji.

Facebook Komentari