Gospić je jutros bio hladniji čak i od Moskve, evo kakvo nas vrijeme očekuje sljedeći tjedan

Gospić je jutros bio najhladniji grad u Hrvatskoj, hladniji čak i od Moskve. Snijega na planinama ima već dosta pa na terene izašli i prvi skijaši. No, skijanje u prosincu nije vijest, već – kupanje u hladnom Jadranu.

Temperature zraka i mora gotovo su izjednačene u Puli – oko 15 stupnjeva Celzijevih – idealno vrijeme za zimske kupače. Iskoristio je to i Dragutin za uživanje u plivanju.

”Sve ovisi o glavi, kad čovjek odluči da će ići onda nema straha. Ako vas je strah od mora – onda bolje da budete doma”, kaže Dragan. Strah od mora nisu imali ni mali jedriličari koji su odmjerili snage pred Pulom.

Dobro su iskoristili prvi snijeg i ljubitelji zimskih radosti na Platku. Nije ga bilo za skijanje, ali za sanjkanje i snjegoviće – dovoljno. ”Platak je tako blizu, čini mi se da je nekada premalo iskorišten pa sada koristimo priliku”, kaže Miroslav Marić iz Rijeke.

Snijeg je zabijelio i Gospić koji je u nedjelju ujutro s četiri i pol stupnja ispod nule bio najhladniji hrvatski grad. ”Pripremili smo sve što treba, i drva i sve, jer se ne zna nikad kakva će zima biti”, kaže Milka iz Gospića.

A kakvo nas vrijeme očekuje sljedeći tjedan – najbolje znaju stručnjaci. ”U idućem tjednu će postupno biti sve hladnije. Prvo ćemo to osjetiti tijekom jutra, a osobito od sredine tjedna i tijekom dana. Osim toga krajem tjedna bi uz pritjecanje vlage moglo biti novih oborina, moguće u nizinama i snijega”, rekla je Damjana Ćurkov, meteorologinja Nove TV.

U jutarnjem suncu koje su kasnije prekrili oblaci uživali su i Zagrepčani. Mnogi su bar dio dana odlučili provesti u šetnji ili baveći se sportom na svježem zraku.

Facebook Komentari