Bandić hospitaliziran, na intenzivnoj je, Kujundžić: U sigurnim je rukama

Gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, noćas je hospitaliziran na KBC-u Zagreb, odnosno u jedinici za intenzivnu skrb Klinike za plućne bolesti Jordanovac zbog plućne embolije.

Večernjem listu je potvrđeno da je Bandić hospitaliziran noćas negdje oko ponoći te da je embolija posljedica trostrukog prijeloma potkoljenice jer gradonačelnik nije mirovao koliko bi trebao ili zapravo nije mirovao uopće.

Liječnici poručuju da je gradonačelnikovo stanje sada stabilno i život mu nije ugrožen, ali napominju da kod ove dijagnoze treba biti jako oprezan. Njegovi suradnici poručuju kako se gradonačelnik nada da će iz bolnice izaći do ponedjeljka zbog otkrivanja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Potvrđeno je Večernjem da su odgođene sve Bandićeve obaveze do ponedjeljka, a liječnici napominju da bi se u trebalo mirovati puno duže.

Javnost je za njegov najnoviji zdravstveni problem saznala kada se početkom studenog na presici pojavio sa štakama. Posljednjih dana se vidjelo da se Bandić otežano kreće sa štakama.

z Službe za informiranje Grada Zagreba priopćili su kako se gradonačelnik Milan Bandić 7. prosinca 2018. javio u Kliniku za plućne bolesti Jordanovac radi kašlja koji traje unazad nekoliko dana. Dijagnosticirana mu je embolija pluća s ishodištem bolesti iz desne potkoljenične vene. Primljen je na postintezivnu njegu te se liječi sukladno svim smjernicama liječenja plućne embolije. Kliničko stanje gradonačelnika je stabilno, stoji u priopćenju.

Premijer Andrej Plenković je jutros Bandića posjetio u bolnici. Dobro se osjeća, dobrog je raspoloženja, siguran sam da će se sa svom svojom energijom i dinamikom brzo oporaviti, rekao je Plenković.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je novinarima nakon izbornog sabora Mladeži HDZ-a kako je Bandić dobrog zdravstvenog stanja te da nije životno ugrožen. “Gospodin Bandić je trenutno dobro. U sigurnim je rukama. I želim mu što skorije ozdravljenje”, dodao je Kujundžić koji je novinarima potvrdio i da je završena inspekcija u KBC-u Split, nakon prijave za primanje mita, a početkom tjedna bit će napisan i službeni nalaz.

Zagrebački gradonačelnik prije mjesec dana imao je prijelom noge, a plućna embolija jedna je od komplikacija koja se u tom slučaju može pojaviti. Embolija nastaje uslijed krvnog ugruška koji je ulazi u plućnu arteriju te smanjuje dotok kisika, piše HRT.

Facebook Komentari