Bernardić o bratskim odnosima oko Lex Agrokora i Grupe Borg: Očekujem da Seka Braci napiše pozitivno izvješće

Sestra ministra financija Zdravka Marića, Ljiljana Orlovac, nova direktorica je Sektora za superviziju osiguranja u HANFA-i. Izazvalo je to mnoge reakcije.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić kazao je u petak kako ‘očekuje da seka braci napiše pozitivno izvješće o Agrokoru’.

“Očito je riječ o još jednoj besramnoj nepotističkoj aferi u režiji HDZ-a. Marićeva sestra izabrana je u agenciju, gle čuda, koja prati rad Agrokora u kojem je Marić, gle čuda, osumnjičen za sukob interesa. Očekujem da seka braci napiše pozitivno izvješće”, kazao je Barnardić i poručio Plenkoviću da od njega očekuje da napokon smijeni ministra Marića.

Vijest o sestri u četvrtak je komentirao i sam ministar:

“U kratkim crtama, to je vrlo provjerljivo, 93. godine je diplomirala bankarstvo i osiguranje. Od 2010. je u HANFA-i, i dobio sam informaciju da je imenovana na to mjesto. To je moja starija sestra, koju i kao i drugu obitelj volim najviše na svijetu, nemam ništa kriti, sve je čisto, a za sve sporno pitajte u HANFA-i”, rekao je Marić.

Oglasila se i HANFA.

“Lijljana Orlovac dugogodišnja je zaposlenica HANFA-e, već gotovo devet godina, te je tijekom svog rada u HANFA-i, u mandatima nekoliko različitih Upravnih vijeća, obavljala različite funkcije i razine odgovornosti.

Riječ je o kolegici koja je i prije zapošljavanja u HANFA-i (početkom 2010.) imala višegodišnju karijeru u više uglednih društava za osiguranje, poput Allianza Zagreb d.d. i Merkur osiguranja d.d. te je na rukovodećim pozicijama još od 1997. godine i to kao izvršna direktorica odjela i direktorica sektora prodaje, prodaje korporativnim klijentima i Sektora životnih osiguranja u Allianz Zagreb d.d., a zatim i voditeljica zdravstvenih osiguranja u Merkur osiguranju d.d. Svojim ranijim radnim iskustvom isprofilirala se kao stručnjak u području osiguranja na kojem je području nastavila raditi i u HANFA-i, prenosi N1.

Braco i Seka: Sestra ministra Zdravka Marića postala je direktorica Sektora za superviziju osiguranja u HANFA-i

Facebook Komentari