Beljak: Predložio sam da se revolucionarnim metodama počne mijenjati društvo – maknuti HDZ s vlasti

Predsjednici SDP-a i HSS-a Davor Bernardić i Krešo Beljak kažu da neki oporbeni zastupnici nisu jutros bili u Saboru, gdje se raspravlja o poljoprivredi, jer su bili na sastanku na kojem su sa sindikatima razgovarali o poreznoj reformi.

“Nakon jučerašnje burne pripreme, od onih koji su stajali za govornicom, tek su rijetki danas ovdje”, primjetio je jutros u Saboru HDS-ov Branko Hrg, referirajući se na činjenicu kako se oporba, predvođena Mostom, žestoko usprotivila prijedogu da se o spomenutom zakonu, umjesto u četvrtak, raspravlja u srijedu, a u konačnici je i “okupirala” govornicu, pa je predsjedavajući Željko Reiner prekinuo sjednicu.

Oporbene je kolege prozvao i HDZ-ov Josip Križanić: “Imali smo jučer predstavu, očekivao sam da će danas sabornica biti puna, no danas nas nema više nego jučer, čak nas je i manje”, ocijenio je.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić kazao je kako danas u Saboru nije tema poljoprivredna reforma već, kako je rekao, usklađivanje s briselskim protokolom. Oporba je jutros, kaže, sa sindikatima razgovarala o mirovinskoj reformi.

“Treba reći da je poljoprivreda na koljenima”, kazao je Bernardić.

Šef HSS-a Kreško Beljak bio je konkretniji u objašnjavaju zašto oporbe nije bilo u Saboru.

“Predložio sam da se revolucionarnim metodama počne mijenjati društvo, to vam je razlog zašto nas nije bilo u Saboru”, kazao je Beljak.

“Moramo provesti, pod navodnike, revoluciju kako bi maknuli HDZ s vlasti, to nam je cilj”, dodao je.

“Ako netko misli da će HDZ saslušati raspravu oko poljoprivrede, mirovinske reforme ili bilo čega drugog, vara se”, kazao je Beljak.

Komentirao je i jučerašnji prekid saborske sjednice na kojoj se oporba pasivnim otporom i izlaskom za saborsku govornicu suprotstavila pokušaju ‘uguravanja’.

Kaže da je to sramota za hrvatsku politiku, a da su za to odgovorni Plenković, Jandroković, Grabar Kitarović i drugi HDZ-ovci.

“Spreman sam krenuti u tu borbu, a spremne su i druge kolege”, poručio je Beljak, prenosi N1.

Facebook Komentari