Bačić objasnio zašto je Karamarko dao ostavku a Z. Marić ne treba, iako su pred Povjerenstvom krivi za isto djelo

Predsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika, Branko Bačić, u Saboru je komentirao odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, prema kojoj je ministar financija, Zdravko Marić, povrijedio načelo obnašanja javne dužnosti vezano uz slučaj Agrokor.

“Potrudio sam se tijekom jutra i pronašao podatke da je 13 ministara u vladi Zorana Milanovića bilo u klasičnom sukobu interesa ili je povrijedilo načela obnašanja javne dužnosti ili za neki treći oblik nepoštivanja zakona kojim se propisuje postupanje ministara i državnih dužnosnika. I nitko od njih zbog te činjenice, a bilo je klasičnog sukoba interesa, nije podnio ostavku”, rekao je Bačić.

“Ovdje se radi o činjenici da smo mi u Klubu zastupnika uvjereni da ničime gospodin Zdravko Marić nije narušio Zakon o sprečavanju subkoba interesa, jer u obnašanju svoje javne dužnosti ministra financija svojim postupanjem na nikakav način nije sebi priskrbio bilo kakvu korist koja bi ga onda osporavala u obnašanju javne dužnosti”, rekao je Bačić, upitan da objasni razliku između slučaja Marića i bivšeg predsjednika HDZ-a, Tomislava Karamarka, kojemu Povjerenstvo također nije utvrdilo klasični sukob interesa, ali je ipak dao ostavku.

“Gospodin Karamarko je podnio ostavku, a za to ćete trebati pitati njega. Ja govorim o gospodinu Zdravku Mariću. Koliko ja taj zakon mogu iščitati, on svojim postupanjem nije narušio odredbe Zakona o sprečavanju sukoba interesa”, rekao je Bačić, prenosi N1.

Share This Article