Bačić o pozivima na ostavku Marića: Što se babi htilo, to se babi snilo

Branko Bačić u Saboru je komentirao odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, kao i pozive na ostavku ministra Zdravka Marića.

“Povjerenstvo je utvrdilo da u tom predmetu nije bilo sukoba interesa. Čujem jutros da oporba traži zbog takve odluke Povjerenstva ostavku ministra. Ja bih samo rekao ‘što se babi htilo, to se babi snilo’.”

Kazao je da je i u prijašnjim Vladama puno puta bilo sličnih situacija, ali nikome nije palo na pamet tražiti ostavke.

Nema nikakvog razloga za podnošenje ostavke, zaključio je i utvrdio da “Zakon o sukobu interesa u ovakvoj odluci ne donosi nikakvu sankciju”.

“Ovakva odluka predstavlja široko tumečenje zakona o sukobu interesa i u konkretnom slučaju nema govora o sukobu interesa. Prema tome nema potrebe tražiti, niti će ministar dati ostavku.”

“Potrebno je prilično široko tumačiti zakon da bi se ovakva sankcija izrekla”, ponovio je i naglasio da je “bitno da nema sukoba interesa”.

“Povjerenstvo me nije uvjerilo da je ministar Marić pogodovao svom osobnom intresu, inače bih sam tražio ostavku. Nikakve političke odgovornosti nema zbog koje bi ministar Marić trebao podnijeti ostavku.”

Još jednom je istaknuo da su “gotovo svi ministri u vladi Zorana Milanovića povrijedili načelo obnašanja javne dužnosti, i niti jedan nije dao ostavku”.

Postavljeno je i pitanje vezano uz kritike na rad Povjerenstva.

“Svatko može komentirati moj rad. Imam pravo komentirati odluke tijela koja su proizašla iz ovog Sabora”, naglasio je i dodao da Povjerenstvo, pa tako niti itko drugi u saboru, nije “sveta krava”, prenosi N1.

Orešković: Ako ovo nije razlog za pozivanje kompletne Vlade na podnošenje ostavke – sad i odmah – onda ne znam što je

Nevjerodostojni Dalić i Marić, Povjerenstvo odlučilo, kazne nema

Facebook Komentari