Predsjednica opet kritizirala rad Vlade: Najnekonkurentnija smo država

Ministar gospodarstva Darko Horvat na dodjeli nagrada Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika najuspješnijim poduzetnicima pohvalio se dobrim potezima Vlade, dok je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović iskoristila priliku da opet upozori kako se ne radi dovoljno na reformama.

“Do kraja ove godine imat ćemo oko 2 milijarde eura vrijedne strane investicije u Hrvatskoj. Bila je to najuspješnija godina do sada”, kazao je Horvat i pohvalio se podizanjem minimalca te pokretanjem reformi, javlja Dnevnik.hr.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je Vladi na pozitivnim trendovima i fiskalnoj odgovornosti te istovremeno uputila nekoliko kritika.

“Nedostatan je rad na reformama, još uvijek zaostajemo za drugim zemljama, najnekonkurentnija smo država. Trebamo ubrzati reforme, svi želimo rast veći od 2,8 %. Nepovoljna je struktura gospodarstva, turizam ima preveliki udio u BDP-u te se trebamo više okrenuti izvozu i opredijeliti se na razvoj strateških grana”, rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Facebook Komentari