Dalić: Skupina nije ni lagana ni teška, moramo uzeti u obzir svaku ekipu

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će protiv Walesa, Slovačke, Mađarske i Azerbajdžana u kvalifikacijama za Euro 2020., odlučeno je u nedjelju ždrijebom u Dublinu.

”Već sam rekao što je naš cilj – proći grupu. Skupina nije ni lagana ni teška, moramo uzeti u obzir svaku ekipu. Možda je sreća što nemamo veća putovanja, pogotovo Slovačka i Mađarska. Wales je kao drugi u skupini, nije to laka momčad, ali ja vjerujem u nas. Mi znamo što hoćemo, a to je biti prvi ili drugi u skupini”, rekao je izbornik Dalić za Novu TV te nadodao:

”Imamo sad još i dva termina za prijateljske utakmice i moramo jako dobro izabrati protivnike. Ponavljam, nije ni teško ni lagano, mi to možemo proći i to je naš cilj.”

Reporter Nove TV Milan Stjelja potom ga je pitao je li onaj ultimativni cilj biti među šest pobjednika skupine pa biti i nositelj na Euru.

”Najvažnije je proći na Euro pa ćemo onda gledati što i kako dalje”, rezonirao je hrvatski izbornik.
Slovačka i Mađarska možda nisu najatraktivniji protivnici, ali to su reprezentacije za koje možemo reći da su potencijalne mine.

”Nikoga ne smijemo podcijeniti. Pogotovo jer smo drugi na svijetu i svi će protiv nas htjeti ići maksimalno. Slovačka ima Škrtela, Škrinjara i Weissa, neke igrače koji su kvalitetni, Hamšika koji je njihov kapetan i s njima neće biti nimalo lagano, kao ni s Mađarima. Imaju veliki motiv. S Azerbejdžanom smo zadnji put tamo igrali 1:1, tako da svakoga moramo uzeti jako ozbiljno”, objasnio je Zlatko Dalić.

Hrvatska je upala u jednu od skupina sa po pet momčadi pa se otvorila prilika i za neke prijateljske dvoboje.

”Svakako u tim utakmicama trebamo tražiti jake protivnike i vidjeti što i kako. Vidjet ćemo kakav će biti raspored kvalifikacijskih utakmica. Možda da je bila ta šesta utakmica pa neki lakši protivnik što ne bi bilo loše za nas, ali u konačnici moramo biti zadovoljni. Već sam rekao, moraju drugi voditi brigu o nama”, zaključio je Dalić.

Kvalifikacije za EP 2020.: Teško da je moglo bolje. Hrvatska je u konkurenciji s Walesom, Slovačkom, Mađarskom i Azerbajdžanom apsolutni favorit

Facebook Komentari