12.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Vrdoljak: Rekli smo im, ako na bilo koji način obrazovna reforma bude...

Vrdoljak: Rekli smo im, ako na bilo koji način obrazovna reforma bude ugrožena, onda HNS nema razloga biti dio vladajuće većine

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, izjavio je na konferenciji za novinare kako je jučer poslijepodne dobio “osobne garancije premijera, a kasnije i javne garancije da će Zakon o udžbenicima biti u Saboru izglasan 14. prosinca”.

Vrdoljak smatra da ‘odgodom’ Zakona o udžbenicima postaje upitna cijela obrazovna reforma.

“Jasno smo komunicirali stav koalicijskom partneru a to je – ako na bilo koji način obrazovna reforma bude ugrožena, onda HNS nema razloga biti dio vladajuće većine”, kazao je.

Prijedlog Zakona o udžbenicima uvodi red, određuje maksimalnu cijenu udžbenika koja bi trebala biti niža oko 10 posto”, kazala je na konferenciji za novinare ministrica Blaženka Divjak. Dodala je kako se Zakon treba donijeti početkom mjeseca, maksimalno u iduća dva tjedna”.

“Moramo imati Zakon o udžbenicima. Prije svega, jer nam omogućava promjenu paradigme, tj. da imamo udžbenik za sustav u kojemu nije naglasak na bubetanju činjenica i da nemamo udžbenik od nekoliko kilograma”, kazala je ministrica.

Vrdoljak je konferenciju održao kako bi komentirao najnovije medijske napise o tome da njegova stranka prijeti izlaskom iz vladajuće koalicije ako zakon o udžbenicima sljedećeg tjedna ne bude na dnevnom redu sjednice Vlade. Iz Banskih dvora ironično su poručili da je to novi državni udar jer je Zakon o udžbenicima ionako planiran za sjednicu Vlade u srijedu, prenosi HRT.

Najnovije

Još iz rubrike