Poznati kirurg dr. Tomasović o mitu u splitskom KBC-u: Dok liječnik tipa kardiokirurga neće imati plaću 75000 kuna imat će te ovo!

Slučaj kardiokirurga iz KBC-a Split koji je primio 3.000 eura mita komentirao je i poznati hrvatski kirurg dr. Hrvoje Tomasović, inače jedan od kandidata za novog predsjednika Hrvatske liječničke komore.

– Na žalost ovo se neće riješiti hapšenjem ovoga doktora niti pljuvanjem po liječnicima. Neću ulaziti u dubioze, ali ovako će nažalost biti dok se netko konačno ne sjeti plaćati liječnički rada prema njegovoj složenosti i težini posla! Ovako? Ovako s podcjenjivanjem liječnika džeparcem kojega nam daju kao plaću dobivamo ovo! Da ne bi pomislili da ja ovo opravdavam, ni slučajno, ali dok liječnik tipa kardiokirurga neće imati plaću 75000 kuna imat će te ovo! Pa obični menadžerčići bez škola imaju po 75000 – 100000 kuna plaće mjesečno plus bonuse na kraju godine! Imam još rješenja! Doktore u logore i na radnu obvezu! Ne pravdam ovoga Indijanca od kardiokirurga, ali ako se ne dođe pameti neće ni biti brzo doktora, pa nećete niti imati kome dati mito – objavio je on na Facebooku i izazvao lavinu komentara među kojima su ga neki optužili kako brani liječnike koji primaju mito.

KBC Split pokrenuo unutarnji nadzor zbog kirurga koji je primao mito: Takvi nečasni postupci moraju biti sankcionirani

Share This Article