KBC Split pokrenuo unutarnji nadzor zbog kirurga koji je primao mito: Takvi nečasni postupci moraju biti sankcionirani

Nakon priloga u Provjerenom, Klinički bolnici centar Split najavio je kako će odmah pokrenuti postupak unutarnjeg nadzora zbog slučaja podmićivanja liječnika.

“KBC Split oštro osuđuje bilo kakve pokušaje ishođenja, kao i primanja mita. Takvi nečasni postupci moraju biti sankcionirati.Što se tiče konkretnog slučaja KBC Split će odmah pokrenuti postupak unutarnjeg nadzora i slijedom utvrđenog i druge zakonom dopuštene radnje i aktivnosti u okviru svoje nadležnosti. Izražavamo žaljenje što se ovim prilogom stvara negativna slika o našoj bolnici, međutim vjerujemo da će naši građani i dalje imati povjerenja u rad naše ustanove, kao i rad svih djelatnika koji odgovorno, predano, stručno i časno rade svoj posao”, poručuju iz KBC-a te izražavaju sućut obitelji preminulog Ivice Adžaipa.

Podsjetimo, Provjereno je donijelo priču o tragičnom slučaju Ljubice Adžaip, koja je po savjetu medicinske sestre kardiokirurgu u ured i dva navrata odnijela ukupno 3000 eura kako bi joj operacijom spasio supruga.

Kirurg je odgađao operaciju te unatoč svemu, Ivičin život nije spašen, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari