Četvorica migranata upala u nabujalu rijeku Dobru, jednog od njih odnijela je rijeka

Foto: Radio Mrežnica

Četvorica migranata upala su sinoć u nabujalu rijeku Dobru u mjestu Protulipa, a jednog od njih odnijela je rijeka.

Migranti su pod okriljem noći željeli prijeći Skubinov slap na Dobri koji je, inače, ovog ljeta bio jedno od najčešćih mjesta ilegalnih prelazaka preko ove rijeke. Sve se odigravalo oko 20 sati. U jednom je trenutku nabujala Dobra na ovom slapu svu četvoricu povukla, a kako doznaje Radio Mrežnica, trojica migranata uspjeli su izaći iz rijeke. Otrčali su potom do obližnjih kuća i lupali na vrata mještana koji su odmah pozvali policiju.

Prelazak ovako nabujale rijeke na slapu bio bi pravi izazov i za svakog komandosa ili člana specijalne vojne postrojbe, piše Radio Mrežnica.

Na teren je u kratkom roku uz policiju izašla i Gorska služba spašavanja te hitna pomoć. Članovi HGSS počeli su potragu za četvrtim migrantom, no brzo su je okončali, što zbog mraka, a što zbog Dobre koja je tijekom cijelog dana vrlo nabujala.

Danas je tijelo migranta pronađeno.

Kako doznaje Radio Mrežnica, jedan od trojice migranata odvezen je vozilom Hitne, a dvojicu će “zbrinuti” policija.

Inače, migrantska ruta kroz Karlovačku županiju i duž njenih rijeka nimalo ne jenjava od ovog ljeta jer brojni građani na ovim područjima gotovo svaku večer viđaju grupe migranata na cestama i šumskim putevima.

Facebook Komentari