Bandićev stručnjak za sigurnost o policiji: Neka se bave hortikulturom

Glavni čovjek Zagreba za hitne situacije Pavle Kalinić za N1 televiziju komentirao je eksploziju u kafiću u Domagojevoj ulici u Zagrebu te oštro kritizirao policiju.

“Policija bi napokon u Gradu Zagrebu i u cijeloj Hrvatskoj trebala početi raditi onaj posao koji joj je propisan kao njezina osnovna djelatnost. No činjenica je da u zadnjih 10-15 godina hrvatska policija sve ono što se događa promatra sa strane, bez obzira radi li se o neredima na stadionima ili bilo čemu što se događa u Hrvatskoj. Kao da se bave humanitarnim radom, a ne da su aparat sile i prisile. Danas smo u Splitu, policija ni ovdje ne radi svoj posao tu je izgorjelo 20 automobila, još uvijek nije pronađen počinitelj. Neka stave ili nekoga tko zna raditi ili nek se sklone i bave se hortikulturom. To nije samo problem Zagreba ili Splita, nego cijele Hrvatske. Prva zadaća policije da osigura miran i normalan život svih građana RH”, rekao je Kalinić.
Otkrio je i informacije o eksploziji u Domagojevoj.

“Što se tiče događaja u Zagrebu to je bio sukob u kafiću oko tuluma koji je trajao do kasno u noć. Oko tog kafića je bilo i prije problema. Prve informacije su dolazile da to ima veze s krim miljeom, ali to bi policija trebala utvrditi, a pitanje je hoće li utvrditi i kada će utvrditi”, rekao je.

Facebook Komentari