VIDEO Miro Kovač naprasno prekinuo sjednicu kad je Petrov tražio da se glasuje o tome da Marakeški kompakt treba raspraviti na plenarnoj sjednici Sabora

Predsjednik Mosta i potpredsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov danas je na Odboru za vanjsku politiku istaknuo kako je izvješće Vlade o Marakeškom sporazumu jako šturo i ne donosi ništa novo što otprije nije poznato.

Danas sam na Odboru za vanjsku politiku istaknuo kako izvješće Vlade o Marakeškom kompaktu ne govori o najvažnijim problemima i reciklaža je onih par informacija koje se vrte po medijima.

Marakeški dokument je međunarodni akt i nije istina da je pravno irelevantan kako to Vlada pokušava prikazati. Odlučile su ga odbiti nama susjedne države s kojima dijelimo aktualni problem neregularnih migracija.

Pozivam na oprez kako ne bismo Hrvatsku ostavili usamljenu na vjetrometini neregularnih migracija, rekao je Petrov.

Ovo je važna tema o kojoj se rasprava mora održati na plenarnoj sjednici Hrvatskog sabora. I to što prije, jer se u Marakeš ide za desetak dana, ustvrdio je Petrov.

NIJE DOPUŠTENO GLASOVANJE DA SE O MARAKEŠU RASPRAVLJA U SABORU!

Inzistirao sam da se glasuje o mom prijedlogu kako Marakeški kompakt treba raspraviti na plenarnoj sjednici Sabora. Ali je predsjednik Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač to rezolutno odbio, ne dopuštajući da uopće izgovorim svoj prijedlog. Naprasno je okončao sjednicu!, kaže Petrov.

Facebook Komentari