Osumnjičeni za ubojstvo iz Struga ostaje u pritvoru, policajci su prekapali kontejnere i pronašli dokaz

Kako neslužbeno doznaje jutarnji, kriminalistička policija je dovršila istraživanje dvostrukog ubojstva na Strugama te protiv Damira Minkovića (36) podnijela kaznenu prijavu zbog dvostrukog teškog ubojstva Marice (77) i Siniše Minkovića (51) Državnom odvjetništvu.

Sumnja se da je 35-godišnjak u noći između 23. i 24. studenoga između 21.30 i 7 sati nasilno ušao u obiteljsku kuću u III. Strugama dok su oštećene osobe bile u spavaćim sobama te im je u namjeri da ih usmrti na okrutan način, nožem u predjelu vrata nanio smrtonosne ozljede. Potom se vratio u svoju kuću te je oko 7 sati napustio naselje Struge i otputovao iz Republike Hrvatske, priopćila je PU zagrebačka.

Damir Minković predan je pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Policija osumnjičenog 36-godišnjaka tereti zbog kaznenog djela teškog ubojstva počinjenog prema posebno ranjivim osobama, zbog njihove dobi i težih tjelesnih ili duševnih smetnji.

Marica Minković bila je osoba poodmakle životne dobi, dok je njezin posinak Siniša bio osoba sa posebnim potrebama.

Nakon što je Jutarnji razgovarao s Damirom Minkovićem (35), muškarcem kojeg od subote popodne zagrebački kriminalisti traže radi obavljanja razgovora, prokazanog nećaka u utorak oko 7 sati ujutro ‘skinuli’ su na Bajakovu uz upozorenje da je u statusu osumnjičenika i da se s njim mora obaviti razgovor.

Policija ga je odmah nakon privođenja odvela u prostorije kriminalističke policije u Heinzelovoj gdje mu je ubrzo i formalno rečeno da je uhićen zbog dvostrukog ubojstva.

Kako je Jutarnji već pisao, u Minkovićevu stanu nije pronađen nož kojim je počinjeno ubojstvo, već je to oružje policija uz velike napore ipak pronašla, i to u višesatnom prekopavanju kontejnera za smeće nedaleko od mjesta ubojstva. Na nožu se nalaze biološki tragovi, odnosno krv s DNK profilom žrtava, ali navodno i Minkovićev DNK što bi predstavljalo nepobitni dokaz da je on ubojica.

Iako je u razgovoru za Jutarnji list, dok se nalazio u Beogradu, rekao da nije volio posuđivati novac od drugih, nego da je znao samo od pokojne tete posuditi po 50-ak kuna koje ona nikad nije tražila natrag, čini se da to ipak nije točno. Jer, kako je Jutarnji uspio doznati, policija je, rekonstruirajući njegovo kretanje, uočila da je večer prije ubojstva od jednog prijatelja tražio 1800 eura na posudbu, ali mu on nije dao ni lipe. Nakon toga je i od vlastite majke tražio da mu pošalje novac.

Nećak ubijene žene u Strugama prije uhićenja razgovarao je s novinarima, evo što je rekao o monstruoznoj likvidaciji

Facebook Komentari