Vjerodostojno: Plenkovićeva garnitura u Hrvatskoj pošti ustupila stranoj tvrtki još jednu zlatnu hrvatsku koku, tko zna iz kojih razloga – Hrvatski EvoTV ide njemačkom T-comu

Hrvatski Telekom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, objavio je da je s društvom HP-Hrvatska pošta d.d. potpisao Ugovor o kupnji 100% udjela u društvu HP Produkcija d.o.o., pružatelju evotv usluge.

Zaključenje transakcije ovisi o regulatornim odobrenjima, a očekuje se do kraja 2018. godine.

Evotv je jednostavna usluga na hrvatskom PayTV tržištu, a koristi digitalni DVB-T signal koji se može primati putem postojeće antene. Evotv posluje od 2012. godine i trenutno signalom pokriva 94% kućanstava u Hrvatskoj.

Evotv na dan 30.6.2018. imao je 71.195 korisnika te je na isti datum imao 30 zaposlenika. Prihodi za 2017. godinu ostvareni su u iznosu od 57 milijuna kuna, što predstavlja tržišni udio oko 6%.

Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, izjavio je: „Hrvatski Telekom bi zaključenjem akvizicije evotv-a poboljšao svoju poziciju na rastućem PayTV tržištu i time dodatno proširio paletu svojih usluga. Zahvaljujući načinu funkcioniranja i dostupnosti evotv usluge, našim korisnicima omogućit ćemo kvalitetan programski sadržaj u svakom kutku Hrvatske. A korisnicima evotv-a HT će u budućnosti ponuditi i gledanje najboljeg televizijskog programa.“, priopćio je HT.

Ovim poslom prodana je čista pamet hrvatskih stručnjaka, naime Hrvatska pošta je još uvijek hrvatska, a njezin fenomenalni proizvod, rezultat rada hrvatskih mozgova, je sada ustupljen stranoj tvrtki iz nepoznatog razloga.

Osnovna razlika između postojećih kabelskih televizija i evoTV-a je što je svima njima potreban kabel, a do danas hrvatski proizvod evotv ide zrakom, što mu daje puno veće mogućnosti na tržištu, uz manje troškove.

Tako je garnitura Andreja Plenkovića ustupila stranoj tvrtki još jednu zlatnu hrvatsku koku.

Facebook Komentari