Pernar se pohvalio skupocjenim satom kojeg je dobio od katarskog emira i pitao Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa što s darom

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar pohvalio se na Facebooku skupocjenim poklonom, satom koji je, kaže, dobio od katarskog emira Tamima bin Hamad al Thanija, piše HRT.

Prema procjenama, sat vrijedi oko 20 000 kuna. No Pernar bi se, primanjem poklona, mogao naći u problemu jer dužnosnici, u koje spadaju i saborski zastupnici, smiju zadržati samo darove do 500 kuna vrijednosti.

U svojim statusima na Facebooku se prvo pohvalio poklonom, a kasnije je objavio e-mail koji je poslao Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa s upitom što da radi s poklonom.

Također je napisao i kako mu sat ništa ne znači, njime je emir pokazao da ga cijeni i ‘može vratit njemu, proslijedit državi, poklonit beskućniku na ulici ili nešto četvrto’.

U Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa potvrdili su HRT-u da će taj slučaj istražiti, a nakon toga i odlučiti hoće li pokrenuti postupak.

Facebook Komentari