Peruško: Radnicima Agrokora božićnica od 1500 kuna

Foto: N1

Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor, Fabris Peruško, u prostorima Konzumove akademije objavit će isplatu povećanih božićnica za radnike.

Peruško je rekao da će radnici Agrokora dobiti božićnice u iznosu od 1500 kuna.

“Dobit će i darove za djecu koji će se isplatiti prije Svetog Nikole. U to je Agrokor ukupno uložio preko 35 milijuna kuna. Mi smo na taj način poslali signal da smo kao kompanija zahvalni za sve što su naši zaposlenici učinili tijekom izvanredne uprave, kao i u vrijeme implementacije same nagodbe. Radit ćemo na kvaliteti naših zaposlenih i kvaliteti našeg korporativnog upravljanja. Zahvaljujem se sindikatima i zaposlenicima na pomoći”, rekao je Peruško.

“Dogovor o povećanju božićnice je još jedan korak u nizu poboljšanja radnog okruženja u grupi Agrokor. Nastavljamo na povećanju plaća, osobito zaposlenicima s najnižim plaćama, smatramo da je to bitno za poboljšanja kvalitete poslovanja u cijeloj grupi, rekla je Irena Weber, dodavši da je povećan broj ugovora na neodređeno.

“Također, bitno je napomenuti da smo kao poslodavac imali značajan broj novozaposlenih u grupi. U Konzumu je ove godine zaposleno preko 1300 ljudi. S unapređenjima uvjeta rada nastavljamo i u budućnosti i pokazujemo da nam je zadovoljstvo naših zaposlenika najvažnije”, rekla je Weber.

“Cilj je da Agrokor i njegove kompanije budu ne samo najveći, nego i najbolji poslodavac u regiji”, dodala je Weber.

Iz sindikata su rekli da je božićnica od 1500 kuna veliki napredak u odnosu na ono što je bilo prošle godine te da vjeruju da će se kroz socijalni dijalog povećati materijalna prava radnika, piše N1.

Facebook Komentari