Povodom pola mandata Gorana Aleksića stranka Snaga je napravila rekapitulaciju postignutog

Stranka Snaga oglasila se na svom fb-u povodom pola mandata saborskog zastupnika Gorana Aleksića:

POLA MANDATA NAŠEG ZASTUPNIKA #ALEKSIĆA I OSTVARENJE CILJEVA – NISMO UOPĆE LOŠI

Na pola mandata zastupnika stranke #Snaga u Hrvatskome saboru, idemo vidjeti što smo namjeravali učiniti, i što je od toga i učinjeno. Pritom nismo toliko bahati da ćemo reći kako smo to sve mi riješili svojom snagom, ali svakako smo pogurali da se stvari brže riješe, nego što bi to bilo moguće da nismo postali dio javnoga političkog života. Snaga i Aleksić usko surađuju s Udrugom #Franak, i bez Udruge Franak ništa se ne bi dogodilo, ali nazočnost u službenoj politici zasigurno ima vrijednost u smislu bržeg rješavanja određenih problema. Pa idemo vidjeti, što smo prije izbora zacrtali, i što je od toga ostvareno:

1. CILJ
Obeštećenje dužnika oštećenih u konverziji CHF kredita uslijed primijenjenih nezakonitih kamata i kamatnih marži iz istovrsnih euro kredita.

Tijekom mandata dogodila se pravomoćna presuda u slučaju franak. Zastupnik Aleksić je u potpunosti upregnut u pomoć oštećenim dužnicima te volontira u Udruzi Franak na način da je zajedno s kolegicama i kolegama osmislio strategiju te aktivno sudjeluje na stručnim skupovima, na stručnim savjetovanjima s pravnom strukom te konačno obilazi Hrvatsku i vodi veliki broj tribina na kojima se oštećene potrošače informira o njihovim pravima. Aleksić sam kaže, a to je lako i dokazati, kako je u potpunosti posvećen misiji Udruge Franak, a to je misija obeštećenja oštećenih dužnika u slučaju franak. Svakodnevno komunicira s oštećenicima, i posvećen je toj misiji sve vrijeme dok je budan.

2. CILJ
Zakonsko nedvojbeno utvrđivanje zastare za potraživanja utemeljena na presudama u kolektivnim sudskim sporovima.

Donesena je odluka Vrhovnoga suda RH, na temelju koje je utvrđeno da je kolektivnom tužbom prekinuta zastara potraživanja za preplaćene kamate i preplaćeni tečaj te zastara potraživanja ponovno počinje teći danom pravomoćnosti kolektivne presude. Time je popunjena rupa u zakonu, i ta odluka Vrhovnoga suda RH postala je izvršna u svim privatnim sudskim postupcima. U međuvremenu je u pripremi i nova direktiva EU-a kojom bi se zastara upravo tako propisala, kao što je to naš VS već utvrdio. Time smo svakako dobili veliku satisfakciju, jer Aleksić je tvrdio da je tako još od 2014. kada je donesena prva pravomoćna odluka u slučaju franak. Time su i otvorena vrata da se takva odredba unese u zakonsku regulativu.

3. CILJ
Zakonsko sprječavanje ovrha nekretnina u veličini nužnoga stambenog prostora te zakonski moratorij na nekretnine u razdoblju 2 godine od dana uvjeta za ovrhu.

Nažalost, nismo uspjeli još uvijek ostvariti takvu regulativu. Doneseno je jedno rješenje koje nije u skladu s onime što smo predlagali. Međutim, riješeno je da se ne smije ovršavati dug kamate, ako se vodi sudski postupak zbog kamata, da se ne smije ovršavati nekretninu ukoliko je dug glavnice manji od 20.000 kuna te ukoliko ne postoji potpisano odobrenje dužnika za ovrhu, no daleko je to od onoga kako smo mi zamislili da se to riješi. Zastupnik Aleksić predložio je određena zakonska rješenja koja bi itekako pomogla građanima, ali nažalost, ta rješenja nisu prihvaćena od vladajuće većine.

4. CILJ
Zakonska regulativa za određivanje fiksnih kamatnih marži u svim kreditima s promjenjivom kamatnom stopom u kojima marže nisu ugovorene.

Nakon što je dobio pisanu podršku 78 zastupnika za konačno prekidanje kamatarenja kroz utvrđivanje metodologije za određivanje fiksnih kamatnih marži u kreditima u kojima marže nisu ugovorene, kod izglasavanja toga zakona, ipak je došlo do promjene mišljenja dijela vladajuće većine, pa zakonsko reguliranje kamatnih stopa ipak nije zakonski riješeno. No, nešto drugo je pomoglo da se kamatne stope kako-tako dovedu u bolji red. Nakon nekoliko sastanaka u HNB-u, HNB je dao preporuku bankama da nude refinanciranje kredita s nepovoljnim kamatnim stopama svojim dužnicima. U međuvremenu savjetovali smo dužnicima da zatraže od banaka smanjivanje kamatnih stopa, i u velikom broju banke bi ponudile dužnicima anekse ugovora kojima se nude manje kamatne stope u skladu s aktualnom ponudom kredita. Ono na što upozoravamo dužnike jest da ne smiju nipošto potpisati da se odriču budućih tužbi ili potraživanja bilo koje vrste. Nedavno smo zajedno s Udrugom Franak imali ponovno sastanak u HNB-u i zatražili od HNB-a da ponovno preporuči bankama ponudu smanjenih kamatnih stopa svojim dužnicima.

5. CILJ
Otklanjanje bankarskih prijetnji arbitražnim i sudskim postupcima zbog provedene konverzije CHF kredita.

Banke nisu odustale od arbitraže u Washingtonu. Unatoč nedavnoj odluci Suda EU da su takve arbitraže suprotne EU pravu, banke su nastavile arbitražni spor u Washingtonu, no nakon te odluke Suda EU te nakon odluke Visokoga trgovačkog suda da je valutna klauzula CHF nepoštena i zbog toga ništetna, smatramo da banke više nemaju pravnih argumenata za pobjedu u tome arbitražnom sporu.

6. CILJ
Prekršajni progon banaka zbog neugovaranja fiksnih kamatnih marži.

Prema našim saznanjima svega je nekoliko kazni dosuđeno, dok je većina tih prekršajnih postupaka otišla u zastaru. Nećemo komentirati i pretpostavljati zbog čega je Visoki prekršajni sud odlučio da neće kazniti banke zbog evidentnih prekršaja, pa to prepuštamo svima vama na procjenu.

7. CILJ
Uklanjanje postojećih i prevencija potencijalnih budućih nezakonitih postupanja u području bankarskog poslovanja. Smanjivanje kamatnih stopa na EU prosjek.

Kamatne stope su se uistinu znatno smanjile u odnosu na 2016. kada smo najavljivali da ćemo raditi na smanjivanju kamatnih stopa. Dijelom se to dogodilo zbog ponude povoljnijih kunskih kredita nakon konverzije CHF kredita, ali dijelom se dogodilo i zbog naših aktivnosti usmjerenih prema HNB-u, gdje je HNB onda svojim preporukama ipak dospio do banaka koje su shvatile da u ovome trenutku nije pametno održavati visoki nivo kamatnih stopa, jer je cijena kapitala koji se plasira u kredite nula kuna.

8. CILJ
Zakon o stambenom potrošačkom kreditiranju – hitno donošenje radi usklađivanja s EU direktivom te radi maksimalne zaštite potrošača od valutnoga i kamatnog rizika.

Taj zakon je donesen, i u njemu je propisano da banke ne smiju naplaćivati niti ulazne naknade za obradu kredita, niti izlazne naknade za prijevremenu otplatu kredita. To je propisano upravo na prijedlog našeg zastupnika Aleksića, i unatoč tome što smo mi uvjereni da su takve naknade bile i prije nezakonite, sada više ne postoji nikakva mogućnost da se takve naknade naplaćuju u stambenim potrošačkim kreditima. Zastupnik Aleksić je predložio to rješenje tijekom rasprave na prvome čitanju zakona i između dvaju čitanja Vlada RH je taj prijedlog prihvatila. Smatramo to našom velikom pobjedom.

9. CILJ
Izmjena Zakona o HNB-u radi uvođenja institucionalne i civilne kontrole HNB-a te radi utvrđivanja kažnjavanja banaka na temelju izvršene supervizije.

Nažalost, tu smo naišli na tvrdi orah, i nismo uspjeli učiniti ništa po tome pitanju.

Facebook Komentari