Petrov: Djeca nastaju i odrastaju u zajednici muškarca i žene; Vrdoljak: Božo Petrov i HRAST vraćaju nas u srednji vijek

Ad

Predsjednik Mosta Božo Petrov u subotu je u Splitu komentirao aktualne političke teme.

Prema posljednjem sitraživanju Crodemoskopa, Most je mjesec završio s potporom od 6 posto birača i posljednja dva mjeseca gube potporu.

“Pravi rejting, prava popularnost se na kraju pokažu na izobrima. Kad dođu izbori vidjet će se pravo stanje, za Most ne treba brinuti”, kazao je Petrov.

Novi problemi među vladajućima pojavili su se oko novog Zakona o udomljavanju, odnosno treba li udomljavanje biti dozvoljeno i istospolnim parovima.

“Činjenica je da u pravilu djeca i nastaju i odgajaju se i odrastaju u emocionalnoj i fizičkoj zajednici muškarca i žene. Mislim da Sabor u tom svjetlu treba donijeti odluke kad bude raspravljao i o udomiteljstvu i o posvajanju”, rekao je Petrov, prenosi N1.

Znači li to da je protiv toga da se udomljavanje djece omogući i istospolnim parovima?

“Mislim da sam prijašnjim odgovorom sve rekao, ali ako treba pojašnjenje… Trebate znati da je interes djece iznad apsolutno svakog drugog interesa. Mislim da je dovoljna stigmatizacija to što djeca na kraju budu kod zamjenskih roditelja. Još onda dodatno jer niti homoseksualni parovi nisu toliko prihvaćeni u društvu. Zamislite onda stigmatizaciju te djece. Da je tolika prihvaćenost u društvu, ne bi bilo potrebe za paradama”, kazao je Petrov.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je pokrenulo postupak protiv premijera Andreja Plenkovića jer javnost i nadležna tijela prilikom imenovanja Igora Pokaza za veleposlanika u Velikoj Britaniji nije obavijestio da se radi o njegovu vjenčanom kumu. Pokrenut je postupak i protiv ministra Tomislava Ćorića.

“Mislim da se ne treba na bilo kakav način koristiti pozicija da bi se uhljebilo svoje kadrove. Mislim da će Povjerenstvo barem u tom slučaju napraviti kako treba, da neće biti političkih pritisaka koji će prosuditi. Nadam se da će se znati othrvati pritisku. Brine me samo kako je Povjerenstvo formirano i čini mi se da je ovdje puno više u pitanju igra vladajućih, a puno manje stav Povjerenstva za rješavanjem problema”, smatra Petrov.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak na društvenim mrežama obrušio se na izjavu Bože Petrova.

“Ja želim da moja djeca žive u otvorenoj i tolerantnoj Hrvatskoj, a ne Hrvatskoj mržnje, straha i ksenofobije. Svi naši zakoni moraju poštivati Ustav i pozitivne propise RH. Samo društvena jednakost i tolerancija može vući naprijed, a Božo Petrov i HRAST vraćaju nas u srednji vijek”, komentirao je Vrdoljak na društvenim mrežama izjavu čelnika Mosta o tome treba li udomljavanje biti dozvoljeno istospolnim parovima.

“Razumijem, ali ne odobravam Petrovljevu retoriku kojom tako žarko želi na najnižim strastima i stvaranju straha od ljudi koji su drugačiji od nas dobiti političke poene. Hrvatski građani se ne boje drugačijih, ne boje se manjina jer bi strah značio slabost i nedostatak samopoštovanja. Uvjeren sam da hrvatski građani prihvaćaju pravo biti drugačiji, a otvorena, tolerantna i napredna Hrvatska poštiva prava manjina po bilo kojoj osnovi”, napisao je.

Facebook Komentari