Reportera Nove TV ministar poslao okulistu jer ne vidi reforme, ovaj se pokušao naručiti, evo koliko ćete čekati da novinari progledaju – a možda opet ne budu vidjeli reforme

Nakon što je ministar zdravstva Milan Kujundžić danas reporteru Mislavu Bagi, koji ga je pitao kada će se provoditi reforme, poručio da ode okulistu, Mislav je provjerio koliko bi na takav pregled morao čekati.

Na pregled bi u KBC-u Zagreb čekao 242 dana pa je pogledao listu čekanja u KB Merkur, no tamo bi čekao 100 dana.

Ništa manje ne bi čekao ni u KBC-u Osijek – čak 154 dana, u KBC-u Rijeka će čekati 142, a u Splitu 122 dana. To su liste čekanja na prvi pregled kod oftalmologa, koje je objavio Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

BROJ DANA ČEKANJA NA PREGLED:

KBC Zagreb: 242
KB Merkur: 100
KBC Osijek: 154
KBC Rijeka: 142
KBC Split: 122

Podsjetimo, uoči sjednice Vlade reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago pitao je ministra zdravstva Milana Kujundžića kad misli početi provoditi reforme ili će i dalje krpati sustav s dvije milijarde kuna koje će iz proračuna dobiti iduće godine.

”Ovo sam shvatio kao šalu”, počeo je odgovarati Kujundžić, ali Bago je ustrajao da se radi o ozbiljnom pitanju.

”Ozbiljan odgovor slijedi. Uistinu se ozbiljne reforme događaju, a to što se naziva reformama nešto veliko ili malo, to je nešto drugo, ali ozbiljne stvari u pozitivnom smislu se događaju”, odgovorio je ministar zdravstva.

Na Baginu primjedbu da to nitko ne vidi, ministar je neprimjereno odgovorio: “Otiđite okulistu. Vi osobno, možda biste mogli”. Bago ga je upitao kako to razgovara, a ministar je rekao: ”Samo kažem, onaj tko ne vidi… Ozbiljni novinar vidi da se ozbiljne stvari događaju.”

Šalu nastranu: Ako ne vidite reforme, idite okulistu, mislim ozbiljno

Facebook Komentari