VIDEO Divljačko zlostavljanje pasa užasnulo Dalmaciju, policija na tragu krvniku

Tijekom popodneva na Facebooku se pojavila snimka divljačkog zlostavljanja pasa. Udruga Animalex najavila je kako će sutra Državnom odvjetništvu predati kaznenu prijavu sa svim dokazima. Pozvali su građane koji imaju informacije o zlostavljaču da im se jave. Ponudili su 500 kuna nagrade za otkrivanje identiteta snimatelja i drugih osoba. Od veterinarske inspekcije zatražit će oduzimanje pasa, a od državnog odvjetnika da od suda zatraži trajnu zabranu držanja životinja počinitelju. Ne žele, kažu, uvjetnu kaznu, već kaznu zatvora ili visoku novčanu kaznu.

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj potvrdili su Dalmatinskom portalu da imaju informacije o događaju te da će sve istražiti. Kazneni zakon propisao je za zlostavljanje ili ubijanje životinja kaznu zatvora do godine dana.

Snimka je u međuvremenu uklonjena s Facebooka.

‘Krepaj tu, jebem ti kurvu gospu’

Na snimci se vidi stariji čovjek koji mlati dva psa, štapom, rukama i nogama.

‘Krepaj tu, jebem ti kurvu gospu. Jeba ti Bog majku, jebem ti Boga jarca Isusa. Ubit ću te, ubit ću te’, vrišti zlostavljač dok mlati pse. Jedan mlađi muškarac ga snima i šaljivo komentira, potpuno neimpresioniran onim što se pred njim događa. Cijeli prizor gleda još nekoliko osoba. Nitko nije reagirao. Štoviše, umiru od smijeha. Psi su se nakon batina vratili u prtljažnik zlostavljačeve Opel Vectre, piše dalmatinskiportal.hr.

Facebook Komentari