Jandrokovićev prijevod “ne nos inducas in tentationem”: Žele nas u nečemu uhvatiti, ali neće uspjeti

Ad

Ponovno su zategnuti odnosi na relaciji HDZ – Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Nakon što je Povjerenstvo počelo provjeravati odlazak Vladina i HDZ-ova izaslanstva u Helsinki, iz vrha HDZ-a na adresu Povjerenstva stigle su i optužbe za politizaciju. Nakon ministra Kuščevića, Povjerenstvo kritizira i predsjednik Sabora.

“Vidimo da se to podgrijava i od strane naših političkih protivnika, činjenica je da i Povjerenstvo inzistira na nečemu što imam dojam da bi jedva htjeli da nas u nečemu uhvate – ali neće uspjeti!”, rekao je za Dnevnik Nove TV predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

No, Povjerenstvu će morati dati odgovore – tko je sve bio u Finskoj. I pokazati račune.

“Ono što je bitno utvrditi ne samo put, nego i dio koji se odnosi na smještaj, na dnevnice, te ćemo utvrditi kada dobijemo sve dokumente što ćemo dalje s predmetom.”, poručila je Novaković.

I mi smo tražili uvid u račune hotela i putne naloge. No, nismo ih dobili. U HDZ-u kažu – troškovi prijevoza bili su oko 40 tisuća kuna, a smještaja – 30-ak tisuća kuna. U to nisu uračunati troškovi vladina zrakoplova i dnevnice, koje također, kao i ove iznose, uvjeravaju plaća – HDZ.

“Mi smo u Helsinki išli kao predsjednik Vlade i Sabora i imamo pravo koristiti vladin avion. Ovo je bio jedan put koji je sadržavao i državničke i stranačke obveze. Trošak smještaja, dnevnica svih onih koji nisu išli Vladinim zrakoplovom platila je Hrvatska demokratska zajednica. Kada Povjerenstvo pošalje zahtjev u zadanom roku ćemo im sve dostaviti, ali je najvažnije da hrvatska javnost zna da se ne radi o nikakvim radnjama koje nisu u skladu s pravilima i zakonima”, kaže Jandroković.

Facebook Komentari