Nema više prava na kiks: Dalić donio veliku odluku, evo koje igrače više neće pozivati u reprezentaciju

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacija Zlatko Dalić osvrnuo se na fantastičnu 2018. godinu i rekao za Sportske novosti kako sad slijede kvalifikacije za Euro i da više nema prava na kiks.

Do 78. minuta na Wembleyju bili smo prvi na tablici i imali Final Four. U posljednjih deset minuta to smo izgubili iz dva prekida, golove smo dobili kad su Englezi bili totalno nemoćni. To je naša slika. To što smo prvu utakmicu novog natjecanja izgubili 6:0, no vratili smo se kroz dva mjeseca. Hrvatska je igrala slično kao u Rusiji, dobro, kvalitetno, disciplinirano, odgovorno, pokazala znanje, ali i da smo al pari najvećim svjetskim momčadima. To je dobitak Lige nacija. Dobili smo dobar temelj, podlogu za budućnost, igrače koji itekako mogu konkurirati. Tu mislim u prvom redu na Josipa Brekala i Nikolu Vlašića. Tin Jedvaj demonstrirao je da je kadar biti alternativa na boku, iako mu je prava pozicija na stoperu. I Antonio Milić je igrao dobro na lijevom beku. Imamo puno razloga za optimizam, rekao je Dalić.

Dalić je napomenuo kako u ova četiri mjeseca trebaju naći rješenje u obrani, pogotovo na bočnim pozicijama.

Dogodilo se da su nam istodobno ozlijeđena četvorica lijevih bekova koji su u konkurenciji. Morali smo tražiti neka druga rješenja. To još nismo do kraja raščistili i pronašli. Definitivno, meni je ova jesen ukazala da ovo što je dosad bilo, ova lutanja s pozivanjem igrača koji ne igraju, da toga više ne bi smjelo biti. I neće biti. Jednostavno, dolaze kvalifikacijske utakmice, u njima nemamo pravo na kiks i više nemamo mogućnosti nešto gledati, provjeravati ili kontrolirati. Gotovo je s tim. Oni koji će igrati u klubu bit će s nama. Trebaju nam ljudi koji stalno nastupaju i u formi su. U Londonu želim uvesti napadača ili ofenzivnog veznjaka, okrećem se prema klupi i tamo vidimo Pjacu, Pašalića i Roga koji nemaju taj kontinuitet. To je malo problem koji moramo još izliječiti do kraja, zaključio je izbornik.

Hrvatska će na ždrijebu kvalifikacijskih skupina za Europsko prvenstvo 2020. godine biti nositelj

Facebook Komentari