Jandroković predložio Glasnovićevim moralnim tifusarima i Pernarovim korisnim budalama da cenzuriraju zastupnike

‘Svašta se može čuti s govornice, odgovornost je na zastupnicima, a i na vama medijima da to adekvatno komentirate. Najbolji sud je sud građana, i vas medija da takve zastupnike tretirate na odgovarajući način’, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirajući današnji ispad zastupnika Željka Glasnovića.

Poručio je medijima, koje je Glasnović nazvao moralnim tifusarima, a Ivan Pernar korisnim budalama, da se zapravo bave cenzurom, točinije, – da ne prenose takve, nego pametne zastupnike.

Glasnović je, podsjetimo, parafrazirajući pitanje Kuda ideš Hrvatska?, koje je ranije postavila Anka Mrak Taritaš, ustvdrio da nam državu vode isti neokomunistički kadrovi koji su je vodili do 1990., da nam cijele institucije vode bivši komunisti.

‘Imate državu kao predgrađe Londona, a niste sredili pravni sustav, komunisti nisu mogli sačuvati šugavu Jugoslaviju, neki sjede ovdje, dobili ste državu skojevaca, bivših kadrova, nikad nije provedena lustracija, dobili ste medije koje su moralni tifusari, imaju moralnu sidu’, neke su od optužbi i uvreda koje je izrekao Glasnović.

Reagirao je u Saboru SDP-ov Bojan Glavašević.

‘Ja se zalažem za slobodu govora, ali s jedne strane ne razumijem zašto Glasnović do te mjere ne voli Hrvatsku da je vrijeđa dan nakon što smo imali obljetnicu Vukovara’, rekao je Glavašević i dobio opomenu jer je zloupotrijebio poslovnik.

Replicirao mu je i sam Glasnović. ‘Ja nisam vrijeđao pojedince nego jednu propalu doktrinu, mentalni sklop’, kazao je Glasnović i također dobio opomenu jer je zloupotrijebio povredu poslovnika, prenosi N1.

VIDEO Željko Glasnović za dobro jutro podignuo temperaturu u Saboru: Ti komunisti nisu mogli zadržati niti šugavu Jugoslaviju, neki sjede ovdje, ti šugavi Jugoslaveni, tako ih moram zvati!

Facebook Komentari