Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić na mjestu ratnog zločina za koji nitko nije odgovarao, a kako sada stvari u državi stoje – niti neće

Potpredsjednik sabora Milijan Brkić bio je danas u Škabrnji na komemoraciji zločina za koji nitko nije odgovarao.

Danas smo ovdje u koloni sjećanja kako bi odali duboko poštovanje za žrtve Škrabrnje, Vukovara i sve žrtve koje su položile ono najvrjednije, svoj život u Domovinskom ratom, kao i za njihove članove obitelji. Nakon strašnog zločina prije 27 godina, svake godine se okupljamo u Škabrnji iz pijeteta prema žrtvama, koje su zauvijek pale na svom životnom putu za jedinu i slobodnu nam Hrvatsku.

Žrtva nikada neće i ne smije biti zaboravljena, ali da bi svi kao društvo mogli krenuti naprijed potrebno je procesuirati počinitelje ratnih zločina i za Škabrnju, i za Vukovar i za sve ratne zločine počinjene u Domovinskom ratu. To je jedini put da pravda bude zadovoljena i da članovi obitelji žrtava velikosrpske četničke agresije u oslobodilačkom Domovinskom ratu nađu svoj mir. To je sveta obveza i prioritet prema svakoj žrtvi i njihovim obiteljima, napisao je Brkić.

Facebook Komentari