VIDEO Srce, ruke i lopata: Živi zid se uhvatio rada i solidarnosti, malo su prekopali Bandićevo remek djelo šišanja kod Meštrovićevog paviljona

Aktivisti Živog zida posadili su dvije magnolije kod Meštrovićevog paviljona.

Živi zid je na neobičan način izrazio bunt protiv nedavno obnovljenog Trga žrtava fašizma, odnosno središnjeg dijela trga s Meštrovićevim paviljonom. Naime, nekoliko aktivista Živoga zida otkopalo je travu kako bi zasadili dvije magnolije. Svoju akciju nazvali su “Vraćamo magnolije Zagrebu-Izraz prkosa bezakonju i diktaturi Bandića”.

Ubrzo nakon njihovog performancea, legitimirala ih je policija.

Tihomir Lukanić iz Živog zida rekao je kako su magnolije posadili na onom istom mjestu gdje su bile i prije, kako je rekao, Bandićeve devastacije. “Brojni građani bunili su se protiv ovakve devastacije, a mi smo htjeli pokazati kako bi se trebalo raditi i kako bi trebali građani izražavati svoje nezadovoljstvo. Nadamo se da ćemo na proljeće uživati u hladu ovih magnolija. Ovo je čin prkosa i inata kriminalnoj politici i bezakonju u grad koji je pod patronatom jednog čovjeka. Bandiću uskoro ističe politička i biološka energija, a mi ćemo se boriti svim sredstvima”.

Podsjećamo, dovršeni radovi na obnovi Trga od početka su pratile kontroverze, pobuna građana, zgražanje stručnjaka, te sumnje u transparentnost i zakonitost čitavog projekta, zbog čega su podignute kaznene prijave protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari