Četiri partnera vrlo zainteresirana za Uljanik i za 3. maj

Premijer Andrej Plenković s ministrima Horvatom i Butkovićem te županom primorsko-goranskim Komadinom u Rijeci održao sastanak s novom Upravom Uljanik grupe, predstavnicima 3. maja, sindikatima i radnicima.

“Razmotrili smo sve što nova Uprava poduzima kako bi se pronašlo načina da se nastavi s izradom održivog plana restrukturiranja. Razgovarali smo o smislu ostanka zajedno Uljanika i 3. maja, tu su donekle različiti pogledi”, rekao je Plenković nakon sastanka.

Naglasio je kako je Vlada učinila sve zakonski moguće za plaće radnicima. Dodao je kako Ministarstvo gospodarstva razgovara s nekim drugim zainteresiranim partnerima.

“Cilj Vlade je naći održivo rješenje. Shvaćamo značaj, ne samo simbolički, nego i gospodarski – za Pulu, za Rijeku, za županije i značaj hrvatske brodogradnje u smislu proizvodnje, izvoza i ukupnih pokazatelja naših gospodarskih aktivnosti. Rješenje tražimo svo ovo vrijeme, mislim da su dobri razgovori uspostavljeni s nizom potencijalnih partnera. To su osjetljivi razgovori. U interesu nam je održivost, bitno je da kompanija funkcionira na tržišnim osnovama”, rekao je Plenković.

I ministar gospodarstva Darko Horvat kazao je da postoji interes, no još ne želi otkrivati konkretna imena.

“Postoji interes više aktera, četiri partnera su vrlo zainteresirana i za Uljanik i za 3. maj”, rekao je Horvat, prenosi N1.

Facebook Komentari