Plenković se nakon aktualca obrušio na Brunu Esih, po njemu kandidatkinju za Hitlerovo ministarstvo umjesto Goebbelsa : Djeluje patetično, najniži populizam, jadno i jako loše….

Ad

Andrej Plenković je, nakon što je odgovarao na pitanja zastupnika, pred novinarima komentirao aktualno prijepodne i kritike koje je čuo na svoj račun.

Za Plenkovića je riječ o uobičajenom aktualnom prijepodnevu.

Prokomentirao je i poruke Brune Esih iz Neovisnih za Hrvatsku koja ga je napala zbog Globalnog kompakta.

“Nije me iznenadila. To je stil te male strančice u kojima bi se u drugim vremenima i drugim zemljama mogla kandidirati za ministricu za prosvjetiteljstvo i propagandu. Čita pitanje, reakciju na pitanje. Djeluje patetično… Bez argumenata”, rekao je Plenković.

Rekao je da je riječ o tipičnom primjeru najnižeg populizma i stvaranja lošeg raspoloženja kod jednog dijela birača, a pritom se pozivajući na cijeli narod. “Hrvatski narod je pametan, ima filtere i ne podliježe onima koji stvaraju paniku. U političkom smislu jadno i jako loše”, rekao je Plenković.

Još je jednom preuzeo odgovornost što je Esih postala zastupnica dodavši da se ponekad uči na vlastitim greškama

Osvrnuo se i na istup Kreše Beljaka koji ga je nazvao lijepim licem starog, lopovskog HDZ-a.

“Gospodin Beljak je nominalno čelnik HSS-a, većina drugih aktera je napustila HSS. Odnio je tu stranku na drugi dio političkog spektra. Ne znam kako bi definirao kojoj grupaciji spada…To je šteta, HSS je kao povijesna stranka zaslužio imati jako vodstvo, graditi suradnju s HDZ-om kao prirodnim partnerom”, rekao je premijer.

Kaže da se može čuti puno klevetničkih izjava, a posebno je izdvojio Davora Bernardića i Gordana Marasa iz SDP-a.

“Ne mora se ta ekipa čuditi kad im rejting ide dolje, ići će i dalje. Kad pogledate klupe lijevo, to izgleda desetkovano, pusto, slabo i kilavo”, poručio je.

Osvrnuo se i na zahtjev sindikata javnih službi za većim povećanjem plaća od predviđenih tri posto, te tvrdnju ministrice obrazovanja Divjak da bi povećanje bilo veće da nije bilo Uljanika

“Što se tiče pozicija sa sindikatima, one su nevezane za to”, poručio je, prenosi N1.

VIDEO Bruna Esih anacionalnom Andreju Sans Terre: U ovom ratu anemija nije opravdanje

Facebook Komentari