Plenkovićeva većina u Saboru još je veća, bivši SDP-ovac Mario Habek prišao većini

Plenkovićeva većina u Saboru još je veća, bivši SDP-ovac Mario Habek prišao većini i ulazi u HNS-ov Klub zastupnika.

Habek je to potvrdio u razgovoru za Novu TV i rekao da će glasovati po savjesti….

“Neću ulaziti u nijednu stranku, ali nakon nekog vremena odlučio sam pristupiti klubu HNS-a“, rekao je Mario Habek, saborski zastupnik. Teško je biti zastupnik, kaže, a nemati prostoriju u kojoj moraš obaviti ono najnužnije za rad.

Na pitanje zašto je odlučio pristupiti upravo tom Klubu, Habek odgovara: ”Odlučio sam se zato što su to ljudi s kojima sam godinama surađivao. S gospodinom Batinićem surađujem od 2005., a s gospodinom Štromarom sam bio na vlasti u Varaždinskoj županiji.”

“Pitao sam ga kuda će, rekao sam Mario, ako trebaš neku tehničku potporu za tvoj daljni rad klub HNS-a ima uvijek otvorena vrata za tebe“, kazao je Milorad Batinić, predsjednik kluba zastupnika HNS-a, te objasnio kako je on bio taj koji je prvi pristupio Habeku.

Mandat je Habek osvojio kao poznato lice SDP-a. Iz stranke je otišao nakon 20 godina.

„Kao što sam rekao ne prelazim u ni jednu stranku. Glasat ću za one projekte koji budu dobri. Ne znači da ću glasati za sve. Ja tu imam potpuno autonomiju”, objašnjava svoju poziciju Habek.

Milorad Batinić je na pitanje hoće li očekivati od Habeka da mu pomogne progurati prijedloge koje su važne za HNS odgovorio da “mislim da je prerano sad govoriti o tome, ajmo korak po korak“.

A korak po korak nakon Sauche, Ronka, Opačić, Habek je 4 SDP-ovac koji je završio u klubu vladajućih. Tako Habek trenutno ne može predvidjeti svoju političku budućnost i daljnji put.

„Ne znam, daleko je još od toga. Još dvije godine. Možda je i ne vidim. Možda sam se zasitio politike, ali o tome ćemo nakon parlamentarnih izbora”, objasnio je.

Unatoč neodređenom odgovoru, dao je do znanja kako ne odbacuje mogućnost da se jednog dana kada se promijeni vodstvo, možda vrati u SDP, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari