Plenković ostaje bez glavnog računovođe: Zdravko Marić odlazi iz Vlade

Kako se neslužbeno doznaje ministar financija Zdravko Marić mogao bi napustiti vladu premijera Andreja Plenkovića.

Ministar financija Zdravko Marić svoju bi karijeru, prema neslužbenim informacijama, početkom sljedeće godine trebao nastaviti u Adrisu, jednoj od najvećih kompanija u Hrvatskoj, koja se bavi turizmom, osiguranjem i prehrambenom industrijom.

Ministar Zdravko Marić komentirao kritike na račun sporog rasta BDP-a

S obzirom na golemo iskustvo koje ima u realnom sektoru, prije svega u Agrokoru gdje je radio kao izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala, pretpostavlja se da Zdravko Marić ne bi samo ušao u Upravu Adrisa kao jedan od članova, već postoji opcija, upravo zbog godina staža i iskustva koje je stekao u nekadašnjem carstvu Ivice Todorića, da zasjedne na mjesto predsjednika Uprave Adris Grupe.

Krajem kolovoza ove godine u javnosti se pojavila priča o tome da Marić želi otići iz Ministarstva financija i vratiti se u realni sektor zbog političkih pritisaka kojima je izložen, problema s prihvaćanjem njegovih zakonskih prijedloga i uopće zbog zasićenja u obnašanju jedne od najzahtjevnijih funkcija u Vladi. Po svemu sudeći postoji velika vjerojatnost da Marić ono o čemu je razmišljao sada konačno i realizira, što bi i bilo logično budući da je u izvršnoj vlasti dosegao svoj vrhunac i nikad nije skrivao da je skloniji realnom sektoru, piše Glas Istre.

Trenutno su u Upravi Adrisa najveći pojedinačni dioničar Ante Vlahović kao predsjednik, te Tomislav Popović, Marko Remenar i Stipanka Ivandić Štefanek kao članovi. Remenar i Ivandić Štefanek kadar su iz Zagrebačke banke i orijentirani su prije svega prema upravljanju financijskim poslovanjem, dok je Popović, koji je član Uprave i u Maistri, zadužen za tu turističku tvrtku unutar grupe, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari